Mε το πρότζεκτ της European Super League να απειλεί να τινάξει στον αέρα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε ξεκίνησαν οι παρασκηνιακές συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της νέας διοργάνωσης και «ισχυρός άνδρας» της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, παραδέχτηκε προ ωρών ότι «τα σχέδια υπήρχαν, έπρεπε ωστόσο να επισπευσθούν, καθώς η πανδημία προκάλεσε δυσβάσταχτη οικονομική “αιμορραγία” στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ».

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της Daily Mail, η στιγμή που τέθηκε επί τάπητος η «συνωμοσία» των πλουσιότερων συλλόγων ξεκίνησε να στήνεται περίπου τρεισήμισι χρόνια νωρίτερα, σε έναν «μυστικό δείπνο» με τη συμμετοχή των ισχυρών ανδρών της Λίβερπουλ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ και της Μίλαν.

Τον Οκτώβριο του 2017 συναντήθηκαν για συζητήσεις σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, το ιταλικό «Locanda Verde», ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ και μετέπειτα εκτελεστικός διευθυντής στη Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης, καθώς και οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αδερφοί Γκλέιζερ, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ.

Μπορεί τα δημοσιεύματα στον Τύπο της εποχής να αναφέρει ότι στο «μενού» της συνάντησης είχαν βρεθεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ ήθελαν πρόσβαση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», όπως συνέβαινε ήδη στην Ισπανία με Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει πλέον ότι, σε αυτή τη συνάντηση, ξεκίνησαν οι υπογειακές διαπραγματεύσεις για την δημιουργία μίας Λίγκας με τα πιο ισχυρά και εύρωστα κλαμπ της Ευρώπης, που θα λειτουργούν με τη μορφή ενός κλειστού πρωταθλήματος, προκειμένου να μοιράζονται εξίσου τα κέρδη.

Θα τα καταφέρουν ή η επιθυμία τους θα προσκρούσει πάνω στους οπαδούς των ομάδων; Αυτό είναι που μένει να φανεί.