Σοκ προκλήθηκε στο ποδόσφαιρο της Βολιβίας από τον θάνατο ενός διαιτητή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ των Όλγουεϊς Ρέντι και Οριέντε Πετρολέρο. Ο Βίκτορ Ούγκο Ουρτάδο υπέστη ανακοπή την ώρα που το ματς βρισκόταν στο 54ο λεπτό και ενώ εκείνη την ώρα γινόταν φάση για γκολ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ο αγώνας την Α’ κατηγορία της χώρας διεξήχθη σε υψόμετρο 4.150 μέτρων, κάτι που δεδομένα δημιουργεί προβλήματα τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Αν και του άτυχου ρέφερι του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι είχε χάσει τη μάχη.

Το παιχνίδι έγινε στο «Κολόσο», το οποίο έχει έδρα την πόλη Βίγια Ινγκένιο, που είναι το δεύτερο πιο ψηλό (από άποψη υψομέτρου) γήπεδο στον πλανήτη. Όπως φαντάζει λογικό, μετά το περιστατικό άνοιξε ξανά η συζήτηση για το εάν πρέπει να διεξάγονται αθλητικές δραστηριότητες σε τόσο μεγάλο υψόμετρο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδας είπε ότι είναι «ανώριμο να συζητάμε για τέτοια θέματα».