Η «καταιγίδα» που προκλήθηκε στη Ρόμα με τον αποκλεισμό από την Πόρτο στους «16» του Champions League συνεχίζεται, με την αποχώρηση του Μόντσι από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, η οποία ακολούθησε τη λύση της συνεργασίας των «τζιαλορόσι» με τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο.

Ο Ισπανός έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον σύλλογο της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς θεώρησαν και οι δύο πλευρές, ότι η συμπόρευση δεν είναι προς όφελος κανενός, μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις προβληματικές εμφανίσεις της ομάδας, για τις οποίες έχει και εκείνος μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Στον Μόντσι καταλογίζεται κακός μεταγραφικός σχεδιασμός και λανθασμένες κινήσεις στελέχωσης του ρόστερ το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς τα νέα ταλέντα που ήθελε να αναδείξει η Ρόμα, δεν αποδεικνύονται και τόσο… ταλαντούχα στο γήπεδο, παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν.

Πάντως, σύμφωνα με την Corriere dello Sport, ο Ισπανός δεν θα μείνει πολύ καιρό χωρίς δουλειά, καθώς τον περιμένει το ίδιο πόστο στην Άρσεναλ.