Οι οπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ, μετά την επικράτηση επί της Μπόκα Τζούνιορς στον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, έκαναν τα σχέδιά τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ήταν σίγουροι πως η αγαπημένη τους ομάδας θα περάσει στον τελικό της διοργάνωσης και για τον λόγο αυτό έκλεισαν εισιτήρια μόνο για το συγκεκριμένο ματς. Και όταν λέμε εισιτήρια εννοούμε και τα αεροπορικά, από την Αργεντινή στα Εμιράτα…

Όμως, το σύνολο του Μαρσέλο Γκαγιάρδο δεν κατάφερε να επικρατήσει της διοργανώτριας Αλ Αΐν στον ημιτελικό, καθώς η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Μάρκους Μπεργκ επικράτησε στα πέναλτι των «μιγιονάριος» (2-2 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση, 4-5 στα πέναλτι). Ένα αποτέλεσμα το οποίο κάποιοι Αργεντινοί έμαθαν, αφού πρώτα πήραν το αεροπλάνο για να μεταβούν στο Ντουμπάι.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με έναν οπαδό της Ρίβερ, ο οποίος έμαθε τον αποκλεισμό της ομάδας του Γκαγιάρδο μόλις πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της αραβικής χώρας. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ταξίδεψα 18 ώρες, με τεράστια προσμονή για τον τελικό και μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο, είδα στο κινητό μου την ήττα στα πέναλτι. Τι κάνουμε τώρα εδώ;», έλεγε στην παρέα του με σαφή την απογοήτευση στο πρόσωπό του.