Χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τρίτου συνεχούς πρωταθλήματος στα κεντρικά σημεία της πόλης με επίκεντρο την «Καναλέτες». Οι φίλοι των «μπλαουγκράνα» είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς και παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνες τον αγώνα με τη Λεβάντε και μετά το τελευταίο σφύριγμα και το 1-1, που εξασφάλισε τον τίτλο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έφτασαν… ενισχύσεις από διάφορα σημεία της πόλης και η νύχτα έγινε μέρα.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να μην περιμένει την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο «Ελ Πρατ», ωστόσο δεν εισακούστηκε από όλους. Εκατοντάδες οπαδοί βρέθηκαν εκεί, όταν λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα προσγειώθηκε η ομάδα από τη Βαλένθια. Μπορεί οι πρωταθλητές να επιβιβάστηκαν απευθείας σε πούλμαν, στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Campions» (πρωταθλητές στα καταλανικά), αλλά στο δρόμο προς το «Καμπ Νου» τη συνόδευσαν σε μία τεράστια πομπή δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Η απονομή του τροπαίου και η φιέστα θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο «Καμπ Νου» και στον αγώνα απέναντι στη Λα Κορούνια.

Πηγή: sport-fm.gr