Ο Παναθηναϊκός ανοίγει την αυλαία των συμμετοχών των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, με τους «πράσινους» να φιλοξενούνται στο Κόζιτσε από την Ντνίπρο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (21:00 Cosmote Sports 1).

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει όσο τίποτα την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο όπου θα αντιμετωπίσει μετά την κλήρωση της Δευτέρας την Μαρσέιγ, όχι μόνο γιατί θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και γιατί ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League.

Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε στο Κόζιτσε και το γήπεδο που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση την προετοιμασία του, με τον Σέρβο προπονητή να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έκανε και την αλλαγή της τελευταίας στιγμής, βάζοντας στην αποστολή τον Ζέκα και κόβοντας τον Γερεμέγεφ, καθώς ο Φώτης Ιωαννίδης είναι έτοιμος για το σημαντικό αυτό παιχνίδι.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, δύο είναι οι θέσεις που μέχρι και την τελευταία στιγμή είναι ανοικτές. Αυτή του δεξιού μπακ όπου οι Κώτσιρας και Βαγιαννίδης θα παλέψουν να την πάρουν και αυτή του εσωτερικού μέσου, με τους Τσοκάι και Κλεϊνχέισλερ να είναι οι υποψήφιοι. Στις άλλες, ο Μπρινιόλι θα είναι ο τερματοφύλακας, ο Χουάνκαρ δείχνει φαβορί για αριστερό μπακ, με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον τα στόπερ. Πέρεθ και Τζούρισιτς θα είναι τα δύο από τα τρία χαφ, οι Μπερνάρντ και Παλάσιος τα εξτρέμ και ο Σπόραρ στο κέντρο της επίθεσης.

Πηγή: Gazzetta.gr