Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα προκριθούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα αντιμετωπίσουν τις Μαρσέιγ και ΑΕΚ αντίστοιχα, με την UEFA να μην επιτρέπει την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στους αγώνες.

Όπως αναφέρει σε σχετικό θέμα το gazzetta.gr, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση και έχει ενημερώσει τις ομάδες και τις ομοσπονδίες των χωρών ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οριστικοποιηθούν οι προκρίσεις των Πράσινων και των Κροατών επί της Ντνίπρο και της Αστάνα αντίστοιχα, θα το ανακοινώσει και επισήμως.

Οι λόγοι για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση η UEFA είναι δύο…

Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι οπαδοί της Μαρσέιγ είναι… αδέρφια με αυτούς της ΑΕΚ επί δεκαετίες ενώ πολύ δυνατή φιλία υπάρχει και ανάμεσα σε αυτούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού. Μπορεί εύκολα να καταλάβει ο καθένας, επομένως, ότι στην Αθήνα θα είχαμε… φεστιβάλ ξύλου αν υπήρχε συνύπαρξη και των τεσσάρων πλευρών έστω για μία-δύο ημέρες.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα γίνει στο Καραϊσκάκη ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη, οπότε κανείς στην UEFA δεν θέλει να έχει γίνει πεδίο μάχης η Αθήνα λίγα 24ωρα νωρίτερα για ποδοσφαιρικούς/οπαδικούς λόγους.