Η UEFA θα αποφασίσει τον προσεχή Οκτώβριο πού θα διεξαχθεί το Euro 2028 και το Euro 2032, με τα πράγματα να απλοποιούνται αρκετά τελικά αφού η Ιταλία και η Τουρκία κατέθεσαν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2032, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για συνδιοργάνωση και το 2028 από Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία.

Η Ιταλία είχε κάνει γνωστό εδώ και καιρό ότι θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Euro 2032 και το ίδιο σκόπευε να κάνει και η Τουρκία, η οποία παράλληλα ενδιαφερόταν και για το 2028. Τα σχέδια των δύο χωρών άλλαξαν όμως και αποφάσισαν τελικά να ζητήσουν από την UEFA τη συνδιοργάνωση του τουρνουά του 2032.

Με δεδομένο ότι δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον από κάποια άλλη χώρα θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα πει «ναι» σε Ιταλούς και Τούρκους, ενώ συνδιοργάνωση θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, και στο Euro 2028.

Με την Τουρκία να βγαίνει από το κάδρο, αφού πάει πλέον για το 2032, παραμένει μία υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του τουρνουά του 2028 και συγκεκριμένα η κοινή των Αγγλίας, Βόρειας Ιρλανδίας, Ιρλανδίας, Σκωτίας και Ουαλίας.