Με τον Χουάνκαρ να έχει δύο ασίστ και κερδισμένο πέναλτι και τους Σπόραρ, Τζούρισιτς και Ιωαννίδη να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 τη Ντνίπρο εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και στη Λεωφόρο θα σφραγίσει την πρόκριση, περιμένοντας στον επόμενο γύρο τη Μαρσέιγ.

Αυτό που ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την ομάδα του ήταν να μπει στο παιχνίδι με επιθετική διάθεση και το έκανε. Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο οι Πράσινοι ανέβηκαν στο γήπεδο και δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ… Στο 10′ ο Μπερνάρ άλλαξε παιχνίδι για τον Χουάνκαρ και αυτός με πολύ ωραία ενέργεια έδωσε έτοιμο το 0-1 στον Σπόραρ.

Ιδανικό ξεκίνημα, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως στα επόμενα λεπτά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του Σένκεφελντ που αποχώρησε τελικά στο 24′ αφήνοντας τη θέση του στον Γεντβάι. Αυτό, όμως, ήταν και το μοναδικό αρνητικό για την ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήλεγξε πλήρως την κατάσταση.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, είναι η αλήθεια, δεν είχε κάποια άλλη φάση στο πρώτο μέρος, δεν είχε όμως και το παραμικρό πρόβλημα αμυντικά αφού δεν ένιωσε καμία απειλή από τη Ντνίπρο.

Το ζητούμενο, επομένως, για τους Πράσινους ήταν να διατηρήσουν το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο αλλά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έδειχναν να μην έχουν την ίδια ενέργεια. Έτσι, έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση, έχοντας μία-δύο τελικές προσπάθειες, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο όμως.

Αντιθέτως, στο 58′ η ευκαιρία του Βιλένα ήταν πολύ καλή, μετά τη συνεργασία του με τον Σπόραρ, αλλά το πλασέ ήταν κακό και το 0-2 δεν έγινε. Όχι σε εκείνη τη φάση, δηλαδή, γιατί έγινε στη συνέχεια… Στο 74′, δύο λεπτά μετά την καλύτερη φάση της Ντνίπρο με τον Μπλάνκο, ο Χουάνκαρ έφυγε στην κόντρα και πάσαρε στον Τζούρισιτς, ο οποίος με σουτ την ώρα που γλιστρούσε έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, βάσεις νίκης και στο 84′ τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα αφού ο Ιωαννίδης έγραψε το 0-3 με εκτέλεση πέναλτι μετά την ανατροπή του Χουάνκαρ από τον Μιροσνιτσένκο.

Νίκη πρόκρισης, επομένως, για το Τριφύλλι και αυτό δεν αλλάζει επειδή η Ντνίπρο μείωσε σε 3-1 στο 90′ με κοντινή προσπάθεια του Καπλιένκο, αφού θα πρέπει να συμβούν αδιανόητα πράγματα για να ανατραπεί η κατάσταση στη ρεβάνς.

Ντνίπρο: Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (85′ Τάντσικ), Μπλάνκο (85′ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61′ Άνταμιουκ), Ντόβμπικ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24′ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (71′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Τζούρισιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (71′ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).