Σε απόλυτα ακραίες καταστάσεις οδηγείται πλέον η σχέση της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Κιλιάν Μπαπέ, καθώς η διοίκηση των πρωταθλητών Γαλλίας «έκοψε» τον Γάλλο σούπερ σταρ από την αποστολή της ομάδας για την Ιαπωνία, όπου θα πάρει μέρος σε φιλικά προετοιμασίας, δείχνοντας πως θέλει να ξεκαθαρίσει πια άμεσα το θέμα.

Ο 24χρονος σούπερ σταρ θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την Παρί (λήγει τον Ιούνιο του 2024). Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφασή του είναι δύο: Μένοντας θα λάβει τα 80 εκατομμύρια ευρώ μεικτά που είναι η αμοιβή του και άλλα σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ που είναι το μπόνους «αφοσίωσης» που είχε συμφωνήσει όταν ανανέωσε. Επίσης, από τον Ιανουάριο θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τον επόμενο εργοδότη του – είτε αυτός θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή κάποια άλλη ομάδα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν του έχει στείλει τελεσίγραφο εδώ και καιρό πως είτε θα ανανεώσει με πολυετές συμβόλαιο είτε θα πουληθεί αυτό το καλοκαίρι – μια απόφαση που έχει παρθεί λένε τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ από τον Εμίρη του Κατάρ αυτοπροσώπως που είναι και ο de facto ιδιοκτήτης της ομάδας. Οπότε η απουσία του από την αποστολή για την Ιαπωνία είναι ακόμη ένα μέτρο για να τον πιέσουν να πάρει μεταγραφή. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης λέει πως δεν έχει διαθέσιμα τα 200 + 50 εκατομμύρια που ζητούν οι Γάλλοι. Οι οποίοι στο μεταξύ έστειλαν μήνυμα στην ποδοσφαιρική βιομηχανία πως ακούν προτάσεις. Οι ομάδες της Premier League και της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζουν επίθεση.

Να σημειώσουμε πως αν ο Μπαπέ αποχωρήσει ελεύθερος, η Παρί Σεν Ζερμέν που δεν θα έχει προλάβει να κάνει απόσβεση των ποσών που έχει πληρώσει γα εκείνον θα βρεθεί με μια οικονομική «τρύπα» της τάξης των 170 εκατομμυρίων ευρώ στο Financial Fair Play κι αν δεν την καλύψει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο «βαριάς καμπάνας» από την UEFA.

Στο μεταξύ, η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» επισημαίνει σε δημοσίευμά της πως ο Μπαπέ «…δεν πρόκειται να παίξει ξανά για λογαριασμό της Παρί», μέχρι να ανακοινώσει την απόφασή του, δηλαδή είτε να ανανεώσει ή να πουληθεί σ’ αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο».

Βέβαια στελέχη του κλαμπ είναι σίγουρα πως η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Μπαπέ έχουν καταπατήσει τους κανονισμούς της FIFA κι έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία για να πάει ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2024. Οπότε δεν περιμένουν να ανανεώσει. Ακόμη περισσότερο, όπως ανέφερε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cope, τα ανώτατα στελέχη του συλλόγου εκτιμούν πως ο Μπαπέ τους πρόδωσε.

Στον αντίποδα, στο αεροπλάνο για τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου θα μπει ο αδερφός του Κιλιάν Μπαπέ, Ίθαν Μπαπέ, ενώ ο Λουίς Ενρίκε θα πάρει μαζί του στην Ιαπωνία 29 ποδοσφαιριστές της Παρί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σε φιλικούς αγώνες τις Αλ Νασρ, Οσάκα και Ίντερ.

Την αποστολή της Παρί που πετάξει στην Ιαπωνία συγκροτούν οι: Κέιλορ Νάβας, Ασράφ Χακίμι, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, Μανουέλ Ουγκάρτε, Μαρκίνιος, Μάρκο Βεράτι, Φαμπιάν Ρουίθ, Νεϊμάρ, Μάρκο Ασένσιο, Χουάν Μπερνάτ, Ντανίλο Περέιρα, Βιτίνια, Ρενάτο Σάντσες, Κανγκ-Ιν Λι, Λουκά Ερναντέζ, Τσερ Εντούρ, Κάρλος Σολέρ, Αλεξάντρ Λετεγιέρ, Λαβίν Κουρζαουά, Γουάρεν Ζαΐρ-Εμερί, Ισμαέλ Γκαρμπί, Σερίφ Εναγκά, Μίλαν Σκρίνιαρ, Έιθαν Μπαπέ, Ιλιές Χουσνί, Νοά Λεμινά, Ουγκό Εκιτικέ, Λουίς Μουκέ, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.