Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ανδρικό ποδόσφαιρο, όπου για παράδειγμα, η αποκάλυψη του Τσέχου μέσου της Κάλιαρι Γιάκουμπ Γιάνκτο ότι είναι ομοφυλόφιλος προκάλεσε μέχρι και πολιτική διαμάχη, στο γυναικείο ποδόσφαιρο ορισμένες συζητήσεις έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και δεν υπάρχουν προκαταλήψεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παικτριών.
Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του εξειδικευμένου μέσου outsports.com που ασχολείται με θέματα που απασχολούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και στον αθλητισμό του κορυφαίου επιπέδου (σ.σ. μεταξύ άλλων το επιλέγουν επαγγελματίες του αθλητισμού για να κάνουν come out), στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ο αριθμός των παικτριών έχουν δηλώσει ανοικτά πως ανήκουν κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ανέρχεται πια σε 94. Υπερδιπλασιάστηκε, δηλαδή, σε σύγκριση με το 2019 που ήταν μόλις 38 παίκτριες.
Η εθνική ομάδα που έχει τις περισσότερες είναι η Αυστραλία (10) και έπονται Ιρλανδία, Βραζιλία (9) και Σουηδία (8). Από τη γυναικεία «σελεσάο» come out έχουν κάνει οι: Μάρτα, Ταμίρες (της οποίας σύντροφος είναι η τραγουδίστρια Γκάμπι Φερνάντες), Αντρέσα Άλβες, Λετίσια, Λόρεν, Καθλίν, Ντεμπίνια και Αντριάνα. Η Αυστραλία και η Ιρλανδία, που αντιμετώπισαν χθες (20/7) η μία την άλλη, έχουν από οκτώ ποδοσφαιρίστριες. Το πρώτο γκολ της διοργάνωσης το σημείωσε η Χάνα Γουίλκινσον στη νίκη – έκπληξη της Νέας Ζηλανδίας με 1-0 επί της Νορβηγίας. Η 31χρονη Γουίλκινσον έχει κάνει come out από τα 20 της.
Επίσης, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ παίζει ένα από τα σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και πρωτοπόρος της καταπολέμησης όλων των μορφών διάκρισης, η 38χρονη Μέγκαν Ραπίνο (φωτογραφία), νικήτρια της Χρυσής Μπάλας το 2019 και με δύο παγκόσμιους συν έναν Ολυμπιακό τίτλο (το 2012), η οποία στο τέλος της χρονιάς έχει πρόθεση να αποσυρθεί για να αφοσιωθεί πλήρως στον ακτιβισμό.