Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και προηγήθηκε στα σετ, στο τέλος ηττήθηκε από τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς 6-3, 6-7(4), 6-3, 4-6, 4-6 και αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon. Οπως αναμενόταν, ο Αμερικανός με «όπλο» το σερβίς του κράτησε εύκολα το πρώτο game του ματς. Ο Στέφανος όμως ισοφάρισε στο σερβίς του και αμέσως μετά από τρία συνεχόμενα αβίαστα του αντιπάλου του, έκανε το πρώτο break στο ματς και μάλιστα χωρίς απώλεια πόντου.

Με άλλους τέσσερις σερί πόντους έφτασε στο 3-1, με τον Γιούμπανκς να σερβίρει… αγριεμένος, μειώνοντας σε 3-2.

Τα πρώτα σερβίς του Στέφανου διατήρησαν το +2, με τον αντίπαλό του να εκμεταλλεύεται αυτή τη φορά το πρώτο του σερβίς κι αυτός, μειώνοντας σε 4-3.

Το 5-3 ήρθε εύκολα αφού ο Γιούμπανκς δεν είχε επιστροφές στο εξαιρετικό σερβίς του Τσιτσιπά, με τον Αμερικανό να κάνει συνεχόμενα λάθη και να δίνει την ευκαιρία για ένα ακόμη break στον Στέφανο που πήρε το πρώτο σετ.

Ο εξπέρ των tie break Γιούμπανκς, ισοφάρισε σε 1-1

Χωρίς εκπλήξεις άρχισε το τρίτο σετ, με τους δύο αντιπάλους να σερβίρουν εξαιρετικά και τον Τσιτσιπά να έχει προβάδισμα 2-1. Εφτασε σε διπλό break point, όμως ο Αμερικανός τα έσβησε με το σερβίς του και ισοφάρισε. Η απάντηση του Τσιτσιπά ηταν άμεση που έκανε το 3-2 και στη συνέχεια το 4-3 με love game.

Ο Γιούμπανκς δεν έβρισκε καλό πρώτο σερβίς στη συνέχεια, έδωσε ευκαιρία στον Στέφανο να επιτεθεί και βρήκε ξανά break point, όμως ο Αμερικανός επιβίωσε ξανά και ισοφάρισε σε 4-4. Στο ίδιο μοτίβο ο Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του για το 5-4 και ακολούθως στο 5-6, με τον Αμερικανό να σερβίρει για να πάει το σετ σε tie break, κάτι που κατάφερε.

Στο 3-4 ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος και με 5-4 πήγε να σερβίρει για το σετ ο Γιούμπανκς που το έκλεισε με δύο χαμένες επιστροφές του Ελληνα τενίστα.

Βρήκε επιστροφές και το break και έφτασε στο 2-1 ο Τσιτσιπάς

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε το τρίτο σετ, αφού αμφότεροι κρατούσαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Αμερικανό, Νο43 στον κόσμο, να έχει προβάδισμα με 2-1.

Στην αλλαγή κράτησε εύκολα το σερβίς του και πήρε ένα καλοδεχούμενο δωράκι από τον αντίπαλό του, που στο 30-30 έκανε δύο αβίαστα λάθη και ένα διπλό στο σερβίς, για να γίνει το τρίτο break στο ματς.

Κράτησε το σερβίς του, με τον αντίπαλό του να μειώνει σε 4-3 με love game χάρη σε δύο άσους, από τους λίγους που είχε ως αυτό το σημείο του ματς. Ο Στέφανος κράτησε και όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο τρίτο, το έκλεισε με break χάρη στις εξαιρετικές επιστροφές του στα πόδια του αντιπάλου του, ο οποίος έκανε τα λάθη του και ο Τσιτσιπάς το έκλεισε με έναν winner.

Ενα κακό game έφερε το 2-2 για τον Γιούμπανκς

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε όπως και τα προηγούμενα, με τον Τσιτσιπά να κρατά το προβάδισμα με 2-1 στο πρώτο change, χάρη στο σερβίς του και τα λάθη του αντιπάλου του. Με δύο άσους ισοφάρισε ο Γιούμπανκς, με τον Στέφανο να βλέπει τον Αμερικανό να φτάνει στο 3-3 στο πρώτο του break point στο ματς. Εβγαλε μεγάλη αντίδραση εκεί όμως, με ένα δύσκολο πέρασμα στη διαγώνιο και δύο μεγάλα σερβίς, για να κρατήσει το προβάδισμα με 4-3.

Στο 4-4 το σερβίς του πρόδωσε τον Τσιτσιπά καθώς με διπλό λάθος έδωσε το πρώτο break στον Γιούμπανκς, ο οποίος σέρβιρε για το σετ και δεν το άφησε να πάει χαμένο.

Πηγή: gazzetta.gr