Η πρεμιέρα της Εθνικής Νέων στο Euro U19 εξελισσόταν σε εφιάλτη αφού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν πίσω στο σκορ με… 5-0 κόντρα στη Νορβηγία, στο δεύτερο όμως ανασυντάχθηκε, κατάφερε να μειώσει σε 5-4 και έχει κάποιες, λίγες είναι η αλήθεια, ελπίδες πρόκρισης στην 4άδα.

Το παιχνίδι, όπως προαναφέρθηκε, άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την Εθνική μας ομάδα, η οποία δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο… Στο 6′ ο Ρολντσόι έκανε το 1-0, στο 15′ ο Όντεγκαρντ το 2-0 και στο 18′ ο Φλατάκερ το 3-0, για να ακολουθήσουν στο 36′ και στο 44′ το 4-0 και το 5-0 από τους Σκόβγκολντ και Όντεγκαρντ αντίστοιχα.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να συμβεί ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό έπος στο β’ μέρος και τελικά δεν έγινε, αν και φτάσαμε κοντά… Στο 51′ ο Τζίμας μείωσε σε 5-1 και στο 54′ είχε δοκάρι, με τον Σπυρόπουλο να κάνει το 5-2 στο 80′ και τον Τζίμα να σκοράρει ξανά αμέσως μετά, στο 81′, για το 5-3.

Ο χρόνος πίεζε πολύ αλλά η Ελλάδα το πίστευε και στο 95′ μείωσε σε 5-4 με κεφαλιά του Καλογερόπουλου, με τον διαιτητή όμως να σφυρίζει τη λήξη αμέσως μετά. Ήττα επομένως και για να προκριθεί στην 4άδα η Εθνική Νέων θα πρέπει να κάνει δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, με το ένα να είναι κόντρα στην… 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.

Νορβηγία (Λουΐς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλάι, Χόπλαντ, Χαράμ (46΄ Χόλτεν), Μπάσι (46΄ Άντρεσεν), Ροαλντσόι (62΄ Μπρούσετ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46΄ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλατάκερ (46΄ Φαράας).

Ελλάδα (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Τσίκος (60΄ Γκούμας), Συμεωνίδης (82΄ Νικολάου), Σπυράκος, Κωττάς (46΄ Σταυρόπουλος), Γκολφίνος (61΄ Κυριόπουλος), Γκιτέρσος (46΄ Τζίμας).