Ο Ορμπελίν Πινέδα θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ. Η Ένωση και η Θέλτα τα βρήκαν για τη μόνιμη μεταγραφή του MVP της Stoiximan Super League, ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε ως δανεικός στην νταμπλούχο Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, η ΑΕΚ τα βρήκε με τον ισπανικό σύλλογο έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις το βράδυ της Παρασκευής (30/6). Την είδηση επιβεβαιώνουν και μεξικανικά ΜΜΕ. Άλλωστε, ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο συλλόγων ήταν ανοικτός το προηγούμενο διάστημα και οι συζητήσεις εντάθηκαν τις προηγούμενες ώρες ώστε να ολοκληρωθεί ένα deal που ήθελαν όλες οι πλευρές.

Έτσι, η ΑΕΚ κρατάει έναν παίκτη – κλειδί ενόψει της επόμενης σεζόν όπου θα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με το όνειρο της διεκδίκησης της παρουσίας της στους ομίλους του Champions League. Ο προπονητής Ματίας Αλμέιδα θα έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη υψηλού επιπέδου που μπορεί να χρησιμοποιήσει με ευχέρεια σε πολλαπλούς ρόλους. Η Θέλτα, από την άλλη, έψαχνε τα έσοδα. Άλλωστε με το «οικονομικό έτος» για την ισπανική λίγκα να ολοκληρώνεται στις 30/6 έπρεπε να παρουσιάσει πωλήσεις της τάξης των 14,9 εκατ. ευρώ.

Το ακριβές ποσό που θα καταβάλλει η ΑΕΚ στους Γαλιθιάνους δεν έγινε γνωστό, αν και εικάζεται πως πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της και πως θα ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους Μεξικανούς, η ΑΕΚ θα δώσει οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του!

Στο μεταξύ, ο Πινέδα, που βρίσκεται στις ΗΠΑ με την Εθνική Μεξικού για το Gold Cup 2023, έχει ήδη πει το «ναι» σε 4ετές συμβόλαιο. Θα ενσωματωθεί στη δυναμική της ΑΕΚ, αφού οι «κιτρινόμαυροι» ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στην Ολλανδία.