Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Βερολίνου προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια συνέχισε τις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις αυτήν την εβδομάδα και δίχως να χάσει ούτε τώρα σετ, επικράτησε 2-0 (7-6(7), 6-1) της Μαρκέτα Βοντρούσοβα για να κλείσει θέση στην τελική τετράδα μετά από 87 λεπτά.

Αυτός είναι ο πέμπτος ημιτελικός που προκρίνεται η 27χρονη τη φετινή σεζόν και φυσικά ο πρώτος στο γρασίδι, με αντίπαλο την καλή της φίλη, Ντόνα Βέκιτς.

Για άλλη μία φορά το «κλειδί» ήταν το πρώτο σερβίς της Σάκκαρη, που έβαλε 72% από αυτό στο κορτ και κατέκτησε 35/47 πόντους εκεί. Η πραγματική διαφορά, όμως, έγινε στο δεύτερο σερβίς της Βοντρούσοβα. Η Τσέχα κατέκτησε μόλις 8/21 πόντους, απότοκο της πίεσης της Μαρίας στην επιστροφή και στα ράλι.

Το μπάκχαντ της Βοντρούσοβα, όπως αποδείχθηκε, ήταν στη διόπτρα της Ελληνίδας και τα 30 αβίαστα λάθη (13 η Σάκκαρη) έγειραν την πλάστιγγα, με τους winners να κλείνουν σχεδόν στην ισορροπία (16-18).

Απίστευτο comeback στο πρώτο σετ για τη Σάκκαρη

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη με break αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Η Βοντρούσοβα ισοφάρισε άμεσα σε 2-2, παίρνοντας πίσω το προβάδισμα και από εκείνο το σημείο ανέβασε κατακόρυφα τα ποσοστά της στο πρώτο σερβίς. Οι δύο τενίστριες προχώρησαν χωρίς να βρουν όχι break, αλλά ούτε πόντο στα αντίπαλα σερβίς. Τέσσερα love game στη σειρά έβαλαν τη Βοντρούσοβα στο 4-5, την ώρα που μετρούσε 17/21 πόντους στο πρώτο της σερβίς.

Τα ποσοστά της Σάκκαρη ήταν παρόμοια και για αυτό κρατήθηκε στο σετ, παρότι χρειάστηκε να ακολουθεί την αντίπαλό της. Η τακτική με το σημάδι στο μπάκχαντ ήταν ικανή να την κρατά στα ράλι αλλά μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε όταν στο 5-5, με το σκορ στο 30-30, η Σάκκαρη έκανε αβίαστο λάθος και η Βοντρούσοβα έφτασε στο hold.

Η Τσέχα έχασε τη δική της στιγμή όταν προηγήθηκε με 0-30 στο αμέσως επόμενο game, αλλά το σερβίς και το φόρχαντ της Ελληνίδας βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο. Οδηγήθηκαν… αυτομάτως στο tiebreak με τη Βοντρούσοβα να πιέζει αρκετά από το φόρχαντ της και με βάθος στα χτυπήματα να φτάνει στο 3-6. Η Σάκκαρη έσβησε τρία συνεχόμενα σετ ποιντ -το ένα στο αντίπαλο σερβίς- και έσβησε ένα ακόμα για να ισοφαρίσει σε 7-7. Τα λάθη της Βοντρούσοβα στο κλείσιμο του tiebreak αλλά και η εξαιρετική επίθεση από το φόρχαντ για το Νο6 του ταμπλό ήταν τα «κλειδιά» της ανατροπής με 9-7, σε ένα σετ που η Σάκκαρη μέτρησε 23/30 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς το οποίο και πέρασε με συχνότητα 70%.

Με άνεση στο δεύτερο

Το μοτίβο δεν άλλαξε καθόλου ούτε στο δεύτερο σετ. Η Βοντρούσοβα είχε αρκετές αστάθειες αφού πότε το μπάκχαντ της έβγαζε συνεχόμενους winners και πότε αβίαστα λάθη. Η Σάκκαρη εκμεταλλευόμενη το δεύτερο, αύξησε ξανά την πίεσή της και πέτυχε με έναν φανταστικό winner από το φόρχαντ το πρώτο break στο 2ο σετ, για το 3-1.

Συνεχίζοντας να σερβίρει εντυπωσιακά, με το μομέντουμ στην πλευρά της μετά και την ανατροπή από το tiebreak, η Σάκκαρη δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο 4-1 και να δει το φως στην άκρη του προημιτελικού. Έχοντας πλέον χάσει πλήρως την επαφή με το σκορ η Βοντρούσοβα, δε σταμάτησε να κάνει αβίαστα και έτσι με νέο break που δέχτηκε, είδε τον προημιτελικό να τελειώνει άμεσα.

Η σαρωτική Σάκκαρη κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-1 και… πέταξε στα ημιτελικά του Βερολίνου.