Ο Βίκτορ Γουεμπανγιάμα, το νέο φαινόμενο του μπάσκετ, όπως αναμενόταν, επιλέχθηκε στο νούμερο ένα του draft του NBA από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή του καθώς αγκάλιαζε τα αδέρφια του και την οικογένειά του.

Στην τελετή που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (23/6) στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος που γίνεται πρώτη επιλογή μετά τους Ιταλούς Αντρέα Μπαρνιάνι (2006, Τορόντο Ράπτορς) και Πάολο Μπανκέρο (2022, Ορλάντο Μάτζικ).

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς διάλεξαν πρώτοι για 3η φορά στην ιστορία τους. Οι προηγούμενες δύο φορές ήταν το 1987 όταν επέλεξαν τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και το 1997 όταν πήραν τον Τιμ Ντάνκαν. Αμφότεροι έγιναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ρόμπινσον κατέκτησε δύο πρωταθλήματα μαζί τους κι ο Ντάνκαν, πέντε.

Οι Σπερς ελπίζουν πως και ο 19χρονος Γουεμπανγιάμα θα ακολουθήσει στα βήματά τους. Άλλωστε, για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλήματος εμφανίζεται ένας παίκτης 2,20 μ. με δεξιότητες γκαρντ και τεράστιο περιθώριο εξέλιξης.

Συγχαρητήρια από τον Μπαπέ

Ωστόσο, από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν πως το… ξενύχτησε και ο Κιλιάν Μπαπέ – γνωστός λάτρης του NBA – για να δώσει τα συγχαρητήρια του στον συμπατριώτη του κι ενώ όλη η ποδοσφαιρική βιομηχανία προσπαθούσε να μάθει αν ισχύει η είδηση πως οδεύει στη Ρεάλ Μαδρίτης για 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Wemby, η ιστορία τώρα αρχίζει», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο 24χρονος επιθετικός, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας.