Ο Εργκίν Αταμάν θα είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού αφού έχει ήδη υπογράψει το διετές συμβόλαιό του όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τουρκικό Μέσο, τονίζοντας παράλληλα ότι η διοίκηση είναι ήδη σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα και ότι στόχος θα είναι η παρουσία στο Final 4 και η κατάκτηση της Euroleague.

Ο Αταμάν, ο οποίος είπε «αντίο» στην Αναντολού Εφές οδηγώντας τη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μίλησε στο A Spor και επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να ντυθεί στα πράσινα.

«Αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο General Manager της ομάδας είναι σε επαφή με πολύ σημαντικούς παίκτες. Η αγορά στην Ευρώπη για τα ονόματα top επιπέδου δεν έχει ανοίξει ακόμα στο 100%. Σίγουρα όμως θα φτιάξουμε μια ομάδα με στόχο το Final Four και τον τίτλο της EuroLeague. Θα έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τώρα κάποιο όνομα. Σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε περισσότερα», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Θα κοουτσάρω τον Παναθηναϊκό τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τους πιο πολλούς τίτλους στην EuroLeague, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία 2-3 χρόνια, δεν είχε τις επιτυχίες που θα ήθελε ως οργανισμός. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να αναγεννηθεί και να επιστρέψει στις παλιές εποχές. Γι’ αυτό, λοιπόν μου έκανε αυτή την πρόταση! Συμφωνήσουμε, αρχικώς σε πολλά θέματα. Τα επόμενα δυο χρόνια, λοιπόν θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου με τον καλύτερο τρόπο, φέρνοντας μια ελληνική ομάδα με μπασκετική παράδοση στην κορυφή της EuroLeague».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Αταμάν είπε τα εξής…

«Ο Παναθηναϊκός αποτελεί τεράστιο brand στην Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για ένα τεράστιο brand στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει τεράστια στήριξη από τους οπαδούς του. Διαθέτει, επίσης ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη. Θα παλέψουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. Φυσικά, τίποτα δεν είναι δεδομένο στον αθλητισμό. Σε κάθε περίπτωση, δούλεψα στη Σιένα, στην Μπεσίκτας και στη Γαλατάσαραϊ. Πέτυχα παντού. Τώρα έχω μια άλλη πρόκληση. Θα προσπαθήσω να τα καταφέρω στον Παναθηναϊκό».