Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Νικ Κύργιος, καθώς σε επεισόδιο του «Break Point» της σειράς ντοκιμαντέρ για το τένις που προβάλλεται στο Netflix, ανέφερε πως σκέφτηκε σοβαρά να αυτοκτονήσει μετά τον αποκλεισμό του από Wimbledon το 2019 και κατέληξε σε ψυχιατρείο.

«Είχα σκεφτεί να αυτοκτονήσω. Δε μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι πόσο μάλλον να παίξω μπροστά σε κόσμο. Γενικά σκεφτόμουν αν ήθελα να αυτοκτονήσω, αν δείτε παλιότερα στο δεξί μου χέρι το είχα τραυματίσει. Μετά κατέληξα σε ψυχιατρείο στο Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, για την κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Ο 28χρονος Κύργιος τότε είχε αποκλειστεί από τον Ράφα Ναδάλ στο δεύτερο γύρο του τουρνουά Grand Slam. «Έπινα, είχα μπλέξει με ναρκωτικά… Σιχαινόμουν τον άνθρωπο που είχα γίνει. Κι όταν είδα τον πατέρα μου να κλαίει στο κρεβάτι μου κατάλαβα πως έπρεπε να αλλάξω. Αυτή ήταν η στιγμή που “ξύπνησα”. Είπα πως δεν μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το μονοπάτι και κατέληξα σε ψυχιατρική κλινική στο Λονδίνο για να ξεπεράσω τα προβλήματά μου», δήλωσε ο Κύργιος.

Μάλιστα, ανέφερε πως η πίεση που του προκαλούσε ο ανταγωνισμός στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος και το ότι βρισκόταν όλη την ώρα στο μικροσκόπιο έπαιξαν ρόλο στο να κάνει τέτοιες σκέψεις.

Ο Νικ Κύργιος έπαιξε στον τελικό του Wimbledon πέρυσι όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έπειτα, λόγω τραυματισμού στο γόνατο έμεινε εκτός δράσης για πέντε μήνες και επέστρεψε πριν από μερικές ημέρες στο τουρνουά τένις της Στουτγκάρδης όπου κι έχασε από τον Κινέζο Γου Γιμπίνγκ.