Το γκολ του Πινέδα στο 9ο λεπτό ήταν αρκετό για την ΑΕΚ που νίκησε με 1-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πήγε στους 66 βαθμούς, στο +3 από τον Παναθηναϊκό που αυτή την ώρα παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, και είναι σίγουρη ότι θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας με ή χωρίς «συγκάτοικο».

Με φόρα από τη νίκη στην Τούμπα και με τους οπαδούς της να μετατρέπουν το παιχνίδι σε… εντός έδρας, η Ένωση μπήκε δυνατά και δεν άργησε να ανοίξει το σκορ. Στο 9′ ο Αραούχο έδωσε με το κεφάλι στον Λιβάι Γκαρσία και αυτός έστρωσε για τον Πινέδα, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.

Έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε το προβάδισμα από νωρίς και στη συνέχεια ήλεγξε πλήρως την κατάσταση, αφού οι γηπεδούχοι προτιμούσαν να είναι σε θέση άμυνας και να περιμένουν παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν τη μπάλα και να ψάχνουν τον τρόπο για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, χωρίς πάντως να τον βρουν στο πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1 και με τον Βόλο να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 42′, όταν ο Οζέγκοβιτς άφησε τη θέση του στον Πιρές.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν για πρώτη φορά επιθετικά νωρίς στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 51′ με την κεφαλιά του Κάτσε που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, για να απαντήσει η ΑΕΚ με τη φάση του 58ου λεπτού, όταν ξανά από στρώσιμο του Λιβάι ο Πινέδα πήγε για δεύτερο γκολ με πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η ομάδα του Αλμέιδα είχε τον έλεγχο αλλά με το σκορ στο 0-1 οι γηπεδούχοι παρέμεναν στο παιχνίδι, χωρίς πάντως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

Αυτό, βασικά, θα μπορούσε να γίνει από κάποιο λάθος των φιλοξενούμενων αλλά τα απέφυγαν, με τον Τσούμπερ να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ για το 0-2 στο 82′ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού, με το 0-1 να μένει ως το τέλος και την ΑΕΚ να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (89′ Μεταξάς), Γκάγκι, Ντέλετιτς (89′ Μεθκίδα), Ταχάτος (46′ Μπαριέντος), Κάτσε (81′ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς (42′ Πιρές).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Τσούμπερ), Μάνταλος (84′ Γαλανόπουλος), Ελίασον (93′ Σιμάνσκι), Λιβάι Γκαρσία (74′ Γκατσίνοβιτς), Αραούχο (84′ Φερνάντες).