Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και έκαναν ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση του καλύτερου ρεκόρ (έχουν 57-22) στην ανατολική περιφέρεια του NBA καθώς ξεπέρασε με 140-128 τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς εκτός έδρας στην «Capital One Arena».

Πρωταγωνιστής τους για ακόμη ένα ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έκανε και πάλι triple-double (35 στην καριέρα του, έξι αυτή τη σεζόν). Ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ, που με τέτοιες εμφανίσεις ενισχύει την υποψηφιότητά του για το βραβείο του MVP, έβαλε 28 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής (9/16 σουτ, 10/17 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε δέκα ασίστ και είχε και δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ. Άξιοι συμπαραστάτες οι Τζέι Κράουντερ (19 π.), Μπρουκ Λόπεζ (20 π.), Τζρου Χόλιντεϊ (26 π.) και Μπόμπι Πόρτις (19 π.).

Οι Μπακς μπήκαν νωθρά στο ματς. Δυσκολεύτηκαν να «διαβάσουν» την αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να κάνουν πολλά λάθη στην αρχή και να βρεθούν πίσω στο σκορ (12-10 με 6′ και 58” στο ρολόι). Ωστόσο, σταδιακά βρήκαν ρυθμό και η ποιότητά τους έκανε τη διαφορά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να «κουβαλάει» την ομάδα του στο σκοράρισμα (οκτώ πόντοι) καθώς στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε προβάδισμα τριών πόντων (32-29).

Η εικόνα δεν αλλάξε και πολύ στο δεύτερο 12λεπτο. Οι Μπακς συνέχισαν να μην προσέχουν την μπάλα και κρατούσαν τους Γουίζαρντς στο ματς, παρόλο που είχαν πάρει «φωτιά» από την περιφέρεια έχοντας εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας μιας και έβαλαν την μπάλα στο καλάθι σε 14 από τις 22 προσπάθειές τους πίσω από τα 6,75 μ. Μονάχα προς το τέλος όταν «πάγωσαν» κάπως οι γηπεδούχοι μπόρεσαν και άνοιξαν τη διαφορά στο +13 με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φτάνει στους 17 πόντους στο ματς.

Τα «ελάφια» παρέμειναν… καυτά και στην αρχή της 3ης περιόδου με απανωτά τρίποντα του Τζέι Κράουντερ. Η ευστοχία τους από μακριά «άνοιξε» διαδρόμους για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που άρχισε να σκορπά τον πανικό στην άμυνα των Γουίζαρντς. Έτσι, με 8′ και 29” να απομένουν για το τέλος της περιόδου, οι Μπακς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 88-70. Και δεν κοίταξαν πίσω τους.

Η έναρξη της τελευταίας περιόδου τους βρήκε με προβάδισμα 114-97. Οι Γουίζαρντς επιχείρησαν να μπουν και πάλι στο ματς μειώνοντας στους 12, αλλά οι Μπακς δεν τους το επέτρεψαν. Ένα μπλοκ του Γιάννη Αντετοκούνμπο που κυνήγησε τον αντίπαλό του, έστειλε το μήνυμα πως οι Μπακς δεν είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους. Με τα «ελάφια» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ο προπονητής Μάικ Μπούντενχόλζερ άρχισε τη διαχείριση και έστρεψε το βλέμμα στις προκλήσεις που έρχονται. Έπαιξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για δύο λεπτά, χωρίς να σκοράρει.

Τα 12λεπτα: 29-32, 62-75, 97-114, 128-140