Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο είναι «εξαιρετική ευκαιρία για να βγούμε πρώτοι», αλλά υπενθύμισε ότι τα σημαντικά ματς έρχονται στο TOP-16.

«Είναι η τελευταία αναμέτρηση του ομίλου στην πρώτη φάση. Είναι ένα παιχνίδι που αν το κερδίσουμε μας δίνει την πρώτη θέση. Είναι μία καλή κατάσταση για εμάς».

«Αγωνιζόμαστε εντός έδρας, μπροστά στον κόσμο μας, απέναντι σε μία ομάδα που την κερδίσαμε στο Μιλάνο».

«Είναι διαφορετικά, βέβαια, τα πράγματα από τότε. Δεν έχουμε τον Μπατίστ και τον Μάριτς. Από την άλλη, για την Αρμάνι Τζινς έχει επιστρέψει ο Πετσέροφ. Παίζει στο “5” και βγαίνει και για τρίποντο».

«Κάτι που λέω συνέχεια. Η άμυνά μας πρέπει να είναι επιθετική και να “τρέξουμε” στην επίθεση».

«Έχουν περιφερειακούς παίκτες, όπως ο Φίνλεϊ, ο Χόκινς, ο Τζάαμπερ. Αγωνίζονται όλοι 30 λεπτά. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Σημαντικός είναι κι ο Μα ντσινέλι, τον οποίο πιστεύει ο προπονητής τους κι η μπάλα περνάει από τα χέρια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Μορντέντε, που παίζει στο “2” και στο “3” και στο τελευταίο ματς ήταν καλός στα τρίποντα».

«Κι ο Ρόκα κι ο Βαν ντεν Σπίγκελ στο “5” είναι σημαντικοί».

«Στα τελευταία ματς ο Μαντσινέλι έπαιξε και στο “3”, με τη Βαλένθια και τη Μπολόνια».

«Είναι μία ομάδα που θα έρθει να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς έχε πιθανότητες πρόκρισης. Είναι μία ομάδα που παίζει καλά εκτός έδρας. Έχει κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και την Βαλένθια, στο καλύτερο παιχνίδι τους».

«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να τερματίσουμε πρώτοι. Αν και δεν είναι τόσο σημαντικό, αφού ακολουθεί το ΤΟΡ 16 κι αυτό είναι πιο σημαντικό».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως η βοήθειά του είναι πολύ σημαντική».

Για την κατάσταση του Άλεκς Μάριτς και το διάστημα της αποθεραπείας του, τόνισε: «Αυτό που γνωρίζω είναι πως θα πρέπει να φοράει προστατευτικό στο χέρι του για τις επόμενες έξι εβδομάδες. Αυτό που συζήτησα και με τον παίκτη και τον θεράποντα ιατρό είναι πως πρέπει να ελέγχεται κάθε εβδομάδα η πορεία του. Μετά την έκτη εβδομάδα θα έχουμε καταλάβει καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να θεραπευτεί ο μυς, αν κι ο γιατρός είπε πως και σε αυτή τη θέση θα μπορεί να κάνει κάποιες προπονήσεις. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τον θεράποντα ιατρό και τον παίκτη. Αυτός θα πρέπει να μας πει αν και πότε αισθάνεται καλά. Και γνωρίζοντας τον Μάριτς, ξέρω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για την κατάσταση του επίσης τραυματία Μάικ Μπατίστ, εξήγησε: «Ο Μάικ αναμένεται την Πέμπτη να κάνει τον επόμενη υπέρηχο. Αισθάνεται, πάντως, πολύ καλύτερα. Αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως τώρα, ίσως να είναι έτοιμος για τον αγώνα κυπέλλου με τον Άρη (29/12). Το σημαντικό είναι πως ο ίδιος καταλαβαίνει την κατάσταση και στον καιρό των αδειών θα παραμείνει εδώ. Ελπίζω να πάει καλά».

Πηγή: gazzetta.gr