Η Άρσεναλ όχι μόνο παραμένει στην κορυφή της Premier League αλλά πήγε και στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία έχει τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών πλέον, αφού συνέτριψε με 4-0 την Έβερτον, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα να παίζει με μαύρο περιβραχιόνιο για την τραγωδία στα Τέμπη να δίνει ασίστ στον Σαλάχ, νικούσε με 2-0 τη Γουλβς και πλησίαζε στο -6 από την 4άδα.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά από τη Σίτι και δεν την άφησαν να πάει χαμένη, αν και… άργησαν σχετικά να ανοίξουν το σκορ κόντρα στην Έβερτον, η οποία παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 40′, για την ακρίβεια, η Άρσεναλ έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ του Σάκα εντός περιοχής μετά την κάθετη του Ζιντσένκο, για να ακολουθήσει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τον Μαρτινέλι στο τετ α τετ.

Τα πάντα, πλέον, είχαν γίνει πιο εύκολα για τους Λονδρέζους, οι οποίοι στο β’ μέρος πέτυχαν άλλα δύο γκολ: 3-0 στο 71′ ο Όντεγκααρντ με πλασέ μετά το γύρισμα του Τροσάρ από αριστερά, 4-0 στο 81′ ο Μαρτινέλι, με το δεύτερό του γκολ, μετά το γύρισμα του Ενκέτια από αριστερά.

Καθάρισε τη Γουλβς η Λίβερπουλ

Στο Άνφιλντ, την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τη Γουλβς και μέχρι το 73ο λεπτό το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, όμως, ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 78′ ο Σαλάχ έγραψε το τελικό 1-0 από κοντά μετά την ασίστ του Τσιμίκα.