Μόνο ένα κενό έχει μείνει στο παζλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023, που θα διεξαχθεί σε Μανίλα (Φιλιππίνες), Τζακάρτα (Ινδονησία) και Οκινάουα (Ιαπωνία) από τις 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, Σερβία και Βέλγιο θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο, με την πρώτη να υποδέχεται τη Μεγάλη Βρετανία και η δεύτερη φιλοξενεί την Τουρκία. Οι «πλάβι» θέλουν τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει την παρουσία στη διοργάνωση.

Εκτός από τις παρουσίες, όπως αυτή την Εθνική μας ομάδα, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός της Αργεντινής, που γνώρισε εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Δομινικανή Δημοκρατία (79-75), με αποτέλεσμα να στείλει τη Βραζιλία στη διοργάνωση.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Αμερική: Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Βραζιλία

Ευρώπη: Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ισπανία

Αφρική: Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν

Ασία και Ωκεανία: Αυστραλία, Κίνα, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες

* Ιαπωνία και Φιλιππίνες ήταν εκτός διαδικασίας πρόκρισης, ως διοργανώτριες χώρες, ενώ η Ινδονησία, παρότι οικοδέσποινα, δεν θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή δεν χώρεσε στην οκτάδα του Asia Cup.

Η κλήρωση για τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στις 29 Απριλίου στη Μανίλα και τότε θα μάθουμε σε ποια από τις τρεις πόλεις θα δώσει τους πρώτους της αγώνες η Εθνική Ελλάδας.