Λίγα 24ωρα μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ που είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει στην 1η θέση, την οποία μοιραζόταν με τους Λονδρέζους, η Μάντσεστερ Σίτι πήγε στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ με στόχο τη νέα νίκη αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 και είναι, πλέον, στη 2η θέση και στο -2 από τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι νωρίτερα είχαν νικήσει με 4-2 την Άστον Βίλα εκτός έδρας.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θεωρείται από τους περισσότερους ως το φαβορί για την κατάκτηση της Premier League και μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ άπαντες πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα για ένα σερί που θα της επέτρεπε να πάρει διαφορά σιγά-σιγά, αλλά τελικά μέσα σε λίγα 24ωρα ήρθε η… προσγείωση.

Στο City Ground του Νότιγχαμ η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 41′ με το δυνατό σουτ του Σίλβα εκτός περιοχής και στο β’ μέρος είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Χάαλαντ στο 68′. Το ματς, επομένως, παρέμενε στο 0-1 και αυτό έδινε ελπίδες στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία μετρούσε επτά συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα.

Σερί το οποίο συνεχίστηκε, με τα παιχνίδια να είναι οκτώ πλέον, αφού στο 84′ ο Γουάιτ βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Γουντ και αυτός έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο -2 από την Άρσεναλ, επομένως, η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Φόρεστ είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.