Έχοντας καλύτερη απόδοση από ό,τι στο χθεσινό (14/2) παιχνίδι με την Τσινγουέν Ζενγκ, όπου επίσης νίκησε, η Μαρία Σάκκαρη καθάρισε εύκολα με 2-0 σετ την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα από τη Ρωσία και πήρε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του τουρνουά της Ντόχα, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Καρολίν Γκαρσία ή Καρολίνα Μούτσοβα.

Έξι φορές είχαν αναμετρηθεί οι δύο τενίστριες και η παράδοση ήταν υπέρ της Ελληνίδας, η οποία είχε πέντε νίκες. Ο στόχος, επομένως, ήταν η 6η για να έρθει η πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κατάρ Όπεν και η αλήθεια είναι πως αυτή ήρθε εύκολα.

Η Σάκκαρη, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν το φαβορί κόντρα στην Αλεξαντρόβα που βρίσκεται στο Νο18 και το έδειξε με εμφατικό τρόπο, αφού δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στην αντίπαλό της να πιστέψει ότι θα μπορούσε να προκριθεί.

Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε με 6-3 το πρώτο σετ και με 6-2 το δεύτερο, κάνοντας ξεκούραστα το 2-0 και περιμένει, πλέον, να μάθει ποια εκ των Γκαρσία ή Μούτσοβα θα βρεθεί μπροστά της στον δρόμο για τους ημιτελικούς.

Τα σετ: 6-3, 6-2