Ήταν Ιανουάριος του 2022 όταν η Χάριετ Ρόμπινσον, πρώην σύντροφος του Μέισον Γκρίνγουντ, είχε καταγγείλει τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού, αλλά τελικά όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τώρα, με την εισαγγελία να ενημερώνει σχετικά.

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε παραμείνει υπό κράτηση για 5 εβδομάδες επιπλέον τον Οκτώβριο επειδή είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, δεν έχει πλέον καμία εκκρεμότητα για τη δικαιοσύνη.

Αν αυτό θα σημάνει και την ενεργοποίηση του εκ νέου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φανεί προσεχώς, αλλά προς το παρόν αυτό που τον απασχολεί είναι ότι όλες οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν, με την εισαγγελία να τονίζει τα ακόλουθα στην επίσημη ενημέρωση της.

«Έχουμε καθήκον να κρατάμε τις υποθέσεις υπό συνεχή έλεγχο.

Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός της απόσυρσης των βασικών μαρτύρων και του νέου υλικού που ήρθε στο φως σήμαινε ότι δεν υπήρχε πλέον ρεαλιστική προοπτική καταδίκης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, έχουμε καθήκον να σταματήσουμε την υπόθεση.

Έχουμε εξηγήσει την απόφασή μας σε όλες τις πλευρές.

Θα ενθαρρύνουμε πάντα τα πιθανά θύματα να εμφανιστούν να αναφέρουν τις υποθέσεις τους στην αστυνομία και θα διώκουμε ποινικά οπουδήποτε χρειάζεται».