Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του NBA και οι πωλήσεις της φανέλας του ανά τον κόσμο «σπάει ταμεία», όπως ανακοίνωσε το επίσημο κατάστημα της κορυφαίας λίγκας του μπάσκετ.

Η εμφάνιση των Μιλγουόκι Μπακς με το νούμερο 34 και το όνομα του στην πλάτη είναι η 3η πιο εμπορική σε όλο το NBA, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Δεν ανακοινώθηκε ο ακριβής αριθμός εμφανίσεων που έχουν πωληθεί, αλλά η φανέλα του «Greek Freak» πούλησε περισσότερο μετά από εκείνες του Στεφ Κάρι των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και του πιο εμπορικού «διδύμου» του NBA, δηλαδή των Λος Άντζελες Λέικερς και του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μάλιστα, είναι τέτοια η εμπορικότητα του 28χρονου Έλληνα φόργουορντ που τα προϊόντα των Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται στην 4η θέση μεταξύ των 30 ομάδων της λίγκας, πίσω από τις δύο διασημότερες ομάδες του αθλήματος σε όλο τον κόσμο – Λος Άντζελες Λέικερς και Μπόστον Σέλτικς – και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Πλησιάζει η επιστροφή του στο παρκέ

Στο μεταξύ, η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην αγωνιστική δράση μοιάζει να πλησιάζει. Έλειψε από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια των Μιλγουόκι Μπακς εξαιτίας ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς τα ξημερώματα της Κυριακής (22/1, 02:30).

Ο Αντετοκούνμπο «έβγαλε σχεδόν όλο το πρόγραμμα στην προπόνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς των «ελαφιών», Μάικ Μπούντενχολζερ. Μάλιστα, στο τελευταίο ιατρικό δελτίο των Μπακς παρουσιάζεται ως αμφίβολος.

Στο δρόμο να γίνει για να γίνει αρχηγός στο All-Star Game για 3η φορά στην καριέρα του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι σε καλό δρόμο να γίνει αρχηγός της Ανατολής στο All-Star Game για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στην τελευταία ενημέρωση του NBA σχετικά με τον αριθμό των ψήφων των φιλάθλων έδειξε ότι ο «Greak Freak» προσπερνά τον Κέβιν Ντουράντ.

Το ΝΒΑ δημοσίευσε την τελευταία ψηφοφορία για το All-Star Game στη Γιούτα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην κορυφή της λίστας στην ανατολική περιφέρεια με 5.970.196 ψήφους. Ακολουθεί ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έχει 5.838 182 ψήφους. Να σημειωθεί ότι μπροστά από τον Giannis είναι μόνο ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια ψήφους.