Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός δράσης εξαιτίας ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 108-102 από τους Μαϊάμι Χιτ εκτός έδρας στην «FTX Arena». Πλέον, το ρεκόρ τους στο NBA είναι 27-15 και έχασαν έπειτα από δύο συνεχόμενες νίκες.

Η απουσία του ήταν… προγραμματισμένη καθώς οι Μπακς έδιναν το δεύτερο παιχνίδι τους σε ισάριθμες μέρες και ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ είχε ανάγκη από ξεκούραση έπειτα από το εκτός έδρας με τους Ατλάντα Χοκς. Ακολούθησε ταξίδι στη Φλόριντα για την αποστολή των Μπακς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Γουϊσκόνσιν, οι ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο δεν εμπνέουν ανησυχία. Άλλωστε, είναι ένα ζήτημα που το παρακολουθούν εδώ και καιρό στο ιατρικό τιμ των «ελαφιών».

Οι Μαϊάμι Χιτ που είχαν τρεις βασικές απουσίες κατάφεραν και επιβλήθηκαν στη διάρκεια του δεύτερου μέρους χάρις στις εξαιρετικές εμφανίσεις του σέντερ τους Μπαμ Αντεμπάγιο και του γκαρντ Γκέιμπ Βίνσεντ. Ο πρώτος έβαλε 24 πόντους κι ο δεύτερος έλαμψε με 28. Ο ηγέτης των Χιτ, Τζίμι Μπάτλερ, σταμάτησε στους 17. Από τους Μπακς, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ με 24, ενώ 18 έβαλε ο Τζεβόν Κάρτερ.

Με τους γηπεδούχους να παλεύουν για να… προλάβουν το τρένο των πλέι οφ, κάθε παιχνίδι μοιάζει με «τελικός» και τώρα έχουν ρεκόρ 23-20 οπότε κάθε νίκη μετράει. Δεν ισχύει το ίδιο για τους Μπακς που βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και δη τα πλέι οφ και πώς θα φτάσουν στην postseason με αρκετά καύσιμα στο ντεπόζιτο προκειμένου να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, μάλιστα, προηγήθηκαν με 15 πόντους, αλλά οι πολλές απουσίες και η κούραση ήταν ανυπέρβλητα εμπόδια για τα «ελάφια» που στη συνέχεια… λύγισαν κι έχασαν. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες και πάλι αύριο Σάββατο (14/1, 20:00). Σε εκείνο το ματς οι Μπακς αναμένεται να έχουν διαθέσιμο και πάλι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παραμένει τρίτος σε ψήφους για το All-Star σε όλο το NΒΑ o Αντετοκούνμπο

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης καταμέτρησης των ψήφων για το All-Star Game. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραμένει σταθερά στην 3η θέση σε όλη την λίγκα με 4.467.306 ψήφους, πίσω από τους Κέβιν Ντουράντ (4.509.238) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (4.825.229). Αν ο «Greek Freak» καλύψει τη διαφορά τότε θα είναι ο ένας εκ των δύο αρχηγών των ομάδων του All-Star Game που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στη Γιούτα.