Οι εφηβικές ομάδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ και του Άρη προχώρησαν σε μια κίνηση που προωθεί το ευ αγωνίζεσθαι και πάνω από όλα στέλνει ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Ταξίδεψαν στην Αθήνα με το ίδιο πούλμαν καθώς θα αγωνιστούν στην πρωτεύουσα για τη διοργάνωση Rising Stars.

Αυτό το σαββατοκύριακο (17-18/12) θα διεξαχθεί η 4η φάση της διοργανώσης, με τις εφηβικές ομάδες του ΠΑΟΚ και του Άρη να έχουν να δώσουν παιχνίδια στην Αθήνα. Το Σάββατο (17/12), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (19:00) ενώ νωρίτερα ο Άρης θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό (15:00). Και τα δύο ματς θα διεξαχθούν στο κλειστό της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια.

Ο Γιώργος Βαλαβανίδης, προπονητής της ομάδας Κ-18 του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πολλά από τα παιδιά είναι συμμαθητές, πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και είναι συμπαίκτες στην εθνική ομάδα. Οι περισσότεροι είναι φίλοι μεταξύ τους έξω από το γήπεδο. Φυσικά και μέσα στις τέσσερις γραμμές αλλάζουν τα πράγματα, αλλά ως εκεί».

Από τη μεριά του ο Ανδρέας Κεσαπίδης, προπονητής της ομάδας Κ-18 του Άρη, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Σε αυτές τις ηλικίες αν δεν δώσουμε κι εμείς το μήνυμα σε όλους ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα παρά μόνο για 40 λεπτά (που διαρκεί ένας αγώνας)… Αυτό είναι το αυτονόητο, δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά, δεν πρέπει να περνάμε κακές αντιλήψεις σε μικρά παιδιά και νεαρούς αθλητές».

Για την κίνηση να ταξιδέψουν μαζί μίλησαν και οι… ανερχόμενοι αστέρες των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, πόλης που τους προηγούμενους μήνες έζησε πολλά περιστατικά οπαδικής βίας με αποκορύφωμα των συμπλοκών τον θάνατο του Άλκη Καμπανού.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τα παιδιά. Με τους περισσότερους είμαστε συμπαίκτες στην εθνική, παίζουμε μαζί σε καμπ. Με τους περισσότερους είμαστε και φίλοι πάνω απ’ όλα», είπε ο Στράτος Καλιόντζης, παίκτης του ΠΑΟΚ. «Με τους περισσότερους είμαστε συμμαθητές στο σχολείο. Συμπαίκτες. Και ευελπιστούμε να είμαστε και στο μέλλον. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα», πρόσθεσε ο Νίκος Γεροκώστας του Άρη.