Χάμες Ροντρίγκες. Μία μεταγραφή που έχει βγει και με το παραπάνω για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που ο Ολυμπιακός επέλεξε να τον κρατήσει και για τη 2η χρονιά του συμβολαίου του (είχε ως γνωστόν 1+1) που του αποφέρει ετησίως ένα ποσό στα 3 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Υπάρχουν όμως τουλάχιστον τέσσερις λόγοι που ο Ολυμπιακός επέλεξε να διατηρήσει και του χρόνου στο ρόστερ του τον διεθνή Κολομβιανό. Μία είδηση που έκανε και αυτή τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε σε μεγάλα ΜΜΕ, όπως η AS. Αυτοί είναι οι:

Η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας και στο πόσο το βελτιώνει δημιουργικά

Στον Ολυμπιακό ο Χάμες έχει 8 αγώνες με 2 γκολ και 1 ασίστ. Σύμφωνα δε με στοιχεία που δίνει η έκδοση της AS στην Κολομβία ο Χάμες έχει τόσο μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που έχει ένα 83.8% αποτελεσματικότητα στο πως μοιράζει / δίνει τη μπάλα και ένα 79.6% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Για να το θέσουμε και πιο απλά. Ο άξονας του Ολυμπιακού… μεταμορφώνεται προς το καλύτερο με τον Χάμες εντός γηπέδου. Ανεβαίνει επίπεδο.

Ένας ποδοσφαιρικός σταρ με σαφώς μικρότερο κόστος συμβολαίου

Τα συμβόλαια που έχει κάνει στην καριέρα του ο Χάμες Ροντρίγκες υπήρξαν… μυθικά. Απίστευτα. Όπως και τα ποσά των μεταγραφών του. Υπό αυτήν την έννοια ας σκεφτούμε πως για να γυρίσει στην Ευρώπη εκτός του ότι πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ στην Αλ Ραγιάν ήρθε στον Ολυμπιακό αποδεχόμενος να χαμηλώσει αρκετά τον πήχη του σε σχέση με το συμβόλαιό του.

Ναι προφανώς τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι ένα μεγάλο ποσό για την Ελλάδα, όμως με βάση την καριέρα του και τα συμβόλαια που είχε πριν είναι μικρότερο. Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιρικό σταρ.

Οι αγωνιστικές του… παραστάσεις από μεγάλα Πρωταθλήματα και το κάτι παραπάνω για την Ευρώπη

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ένας παίκτης που έχει θητεία σε μεγάλες Λίγκες όπως την αγγλική και την ισπανική. Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και ως προς τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον Ολυμπιακό. Με εμπειρίες αλλά και πολύ καλές χρονιές στην Ευρώπη πίσω του.

Πόλος έλξης για άλλα μεγάλα ονόματα και ποιοτικούς παίκτες

Ο Χάμες με την παρουσία του στον Ολυμπιακό μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως ένας… μαγνήτης για να έρθουν και άλλα μεγάλα ονόματα στον σύλλογο. Και γενικά παίκτες όπως ο Κολομβιανός λειτουργούν πάντα προς όφελος του club όπου βρίσκονται, ειδικά όταν απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και γενικά περνάνε καλά εκεί που είναι.

Πηγή: gazzetta.gr