Το όνομα του Ντάνιελ Μαντσίνι συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες μέρες και από τον Πειραιά, είναι η αλήθεια, δεν διαψεύδεται ότι είναι ένας από τους παίκτες τους οποίους παρακολουθούν με ενδιαφέρον, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι η μεταγραφή θα γίνει, όχι επειδή θα είναι αδύνατον να υπάρξει συμφωνία με τον Άρη αλλά επειδή εντός των ερυθρόλευκων υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι και τόσο σίγουροι για τη αξία του.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και έχουν αποφασίσει ότι ψάχνουν δύο πλάγιους μπακ, έναν στόπερ και έναν εξτρέμ. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το άκρο της επίθεσης, το όνομα που παίζει τις τελευταίες μέρες στον Τύπο είναι αυτό του 26χρονου Αργεντίνου. Ένας παίκτης που βρίσκεται στον Άρη από το 2019 και έχει αποδείξει ότι είναι καλός.

Σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους μέσα στον Ολυμπιακό, δεν είναι απλά καλός αλλά πολύ καλός και αξίζει να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ενδεχόμενη απόκτησή του άλλωστε, όπως λένε και οι υποστηρικτές του, θα δώσει ταχύτητα στην ομάδα και αυτό είναι κάτι που το θέλει ο Μίτσελ. Στο λιμάνι όμως, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει και η αντίθεση άποψη, υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι υπέρ της μεταγραφής του.

Οι αριθμοί που λειτουργούν αποτρεπτικά

Ο Μαντσίνι του Άρη

Το βασικό επιχείρημα, λοιπόν, αυτών που δεν είναι υπέρ της έλευσης του Μαντσίνι στον Ολυμπιακό, αφορά στον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει με τους Θεσσαλονικείς. Σε 114 συμμετοχές με τον Άρη, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Αργεντίνος εξτρέμ έχει σκοράρει 13 φορές, επίδοση που θεωρείται μικρή για τα δεδομένα των ερυθρόλευκων. Γιατί ναι μεν είναι αλήθεια ότι έχει ταχύτητα και αυτή τη χρειάζεται η ομάδα του Μίτσελ, είναι επίσης αλήθεια όμως ότι χρειάζεται και ουσία, χρειάζεται και γκολ από τους εξτρέμ και ο Μαντσίνι δεν πείθει ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα στάνταρντ αριθμό τερμάτων ετησίως.

Όπως και να έχει, το θέμα παραμένει ανοιχτό ενόψει Ιανουαρίου και όλα, βασικά, θα κριθούν από τον Ολυμπιακό. Αν αποφασίζει ότι θέλει οπωσδήποτε τον Αργεντίνο εξτρέμ, θα τα βρει με τον Άρη. Εύκολα ή δύσκολα. Αν επικρατήσει η άποψη όσων δεν έχουν πειστεί ακόμη για την πραγματική αξία του, τότε οι Πειραιώτες θα αναζητήσουν αλλού τον εξτρέμ που θέλει οπωσδήποτε ο Μίτσελ για το δεύτερο μισό της σεζόν, όπου και θα κριθούν τα πάντα στο πρωτάθλημα.