Το ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος ήταν γνωστό, αλλά ότι δεν θα επηρεαζόταν ακόμη κι αν γυρνούσε ο αστράγαλός του όπως συνέβη στην εντός έδρας ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Ατλάντα Χοκς με 121-106, αυτό προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στα στελέχη της ομάδας του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προπονήθηκε κανονικά με όσους παίκτες ήταν διαθέσιμοι καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς προετοιμάστηκαν για την αναμέτρηση κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (17/11, 03:00) που είναι και η τελευταία πριν τη μεγάλη «μάχη» με τους Φιλαντέλφια 76ερς του Τζοέλ Εμπίντ (19/11, 02:30).

Ο σούπερσταρ του NBA, πάντως, ήταν καθησυχαστικός από την πρώτη στιγμή και μετά το ματς με τους Χοκς, τόνισε: «Προσπαθώ να παίζω παρά τις δυσκολίες, εκεί είναι που πραγματικά βελτιώνεσαι και βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό. Τα δύο μικρότερα αδέρφια μου ήταν στο κοινό. Δεν θα μπορούσα να είμαι κακό παράδειγμα για τα αδέρφια μου, να γυρίσω λίγο τον αστράγαλό μου και να πάω στα αποδυτήρια. Όποτε πέφτω και η μητέρα μου ανησυχεί, έχω στο μυαλό μου να σηκωθώ γρήγορα για να μην αγχωθεί παραπάνω. Προσπαθώ να μην νιώθω πόνο. Αν έχεις λίγο… βαβά, πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από το Μιλγουόκι οι άνθρωποι των Μπακς υποστήριξαν πως ο Έλληνας σούπερ σταρ είναι σε «νορμάλ» κατάσταση, ενώ το όνομά του απουσιάζει εντελώς από το ιατρικό δελτίο των «ελαφιών». Το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σταθερά σε αυτό εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωθε στο αριστερό του γόνατο.

Έτσι, όλα δείχνουν πως ο προπονητής Μάικ Μπούντενχόλζερ θα τον λάβει υπόψη του για το ματς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς όπου οι Μιλγουόκι Μπακς θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στις νίκες έπειτα από τις δύο απανωτές ήττες κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς και στους Ατλάντα Χοκς.