Στην πρεμιέρα του στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του τουρνουά τένις ATP Finals που διεξάγεται στο Τορίνο της Ιταλίας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ [4-6, 6-7 (4-7)] από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτή ήταν η 9η συνεχόμενη ήττα του από τον Σέρβο θρύλο του αθλήματος και 3η μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα, αφού προηγήθηκαν εκείνες στον τελικό του τουρνουά της Αστάνα (2-0 σετ) και στα ημιτελικά του τουρνουά του Παρισιού (2-0 σετ).

Στην Pala Alpitour, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος να κοντράρει στα ίσια τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά στο πρώτο σετ, ο Σέρβος ήταν σχεδόν… άπαιχτος. Με εξαιρετικό σερβίς, και γεμάτο το… ντεπόζιτο από ενέργεια, έδειξε την κλάση του με εντυπωσιακά χτυπήματα, ενώ στην γρήγορη πίστα έβγαλε όλο το ρεπερτόριό του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε όσο μπορούσε προτού χάσει το πρώτο σετ με 6-4 games.

Στο δεύτερο, όμως, ήταν καλύτερος. Εκεί φάνηκαν τα… πόδια του και τα νιάτα του. Είχε περισσότερες δυνάμεις, ήταν πιο συγκεντρωμένος και έφτασε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα όρια του. Η εμπειρία και η ποιότητα του Σέρβου, όμως, έστειλαν το ματς στο tie-break κι εκεί έκανε τη διαφορά για ακόμη μια φορά σε αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά που άξιζε καλύτερη τύχη στο δεύτερο σετ και όχι να χάσει με 7-6 (7-4).

Η ήττα του, τώρα, τον φέρνει σε θέση να επικρατήσει στα επόμενα δύο παιχνίδια του κόντρα στους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ προκειμένου να είναι σίγουρα μεταξύ των καλύτερων τεσσάρων της διοργάνωσης. Νωρίτερα, ο Μεντβέντεφ ηττήθηκε με 2-1 από τον Αντρέι Ρούμπλεφ και βρίσκεται κι εκείνος με την πλάτη στον τοίχο.