Μία από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ήταν αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Άρη, αλλά τελικά δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγοι μήνες για να προκαλέσει ξανά το ενδιαφέρον της πρώην ομάδας του, αφού στη νυν δείχνουν να μην έχουν ενθουσιαστεί, να μην έχουν πειστεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά για αυτούς.

Όταν ο Καμαρά άφηνε τη Θεσσαλονίκη για να κατηφορίσει στον Πειραιά, προφανώς περίμενε ότι θα έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ότι θα έβαζε γκολ, θα τον αγαπούσε ο κόσμος, θα τον στήριζαν όλοι, συμπαίκτες, προπονητής και διοίκηση. Τα πράγματα, όμως, δεν έχουν εξελιχθεί ακριβώς έτσι, όπως δείχνει και το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες έχουν αρχίσει τα σενάρια αποχώρησής του. Σενάρια τα οποία ενισχύθηκαν στη συνέχεια, αφού έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρεται για τον παίκτη ο Άρης.

Μπορούν, όμως, οι κίτρινοι να κάνουν ξανά δικό τους τον 27χρονο επιθετικό; Η απάντηση είναι καταφατική, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά και στη Θεσσαλονίκη, με τον Θοδωρή Καρυπίδη να αναλαμβάνει τις συζητήσεις με τον Ολυμπιακό. Συζητήσεις που στο λιμάνι δεν τις επιβεβαιώνουν, όπως δεν επιβεβαιώνουν επισήμως και το ενδεχόμενο αποχώρησης του παίκτη τον Ιανουάριο, αλλά στη Θεσσαλονίκη… μιλάνε λίγο περισσότερο.

Δύσκολη η αγορά, όχι και ο δανεισμός όμως

Αμπουμπακάρ Καμαρά

Και αφού μιλάνε, λένε τα εξής: Ο Καρυπίδης έχει συζητήσει για το θέμα με τον Άλαν Πάρντιου, ο οποίος επίσης συμφωνεί ότι θα είναι αναβάθμιση για την επιθετική γραμμή του Άρη ενδεχόμενη επιστροφή του Καμαρά. Λένε, επίσης, ότι στις τάξεις των κίτρινων ξέρουν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσουν τον παίκτη για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή ο Ολυμπιακός φέρεται να έδωσε κοντά στα 5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Λεφτά που δεν μπορεί να δώσει ο Άρης. Δεύτερον, επειδή η ΠΑΕ αποπληρώνει ήδη το υψηλό ποσό που συμφωνήθηκε με τη Σπόρτινγκ Χιχόν για τη μεταγραφή του Μανού Γκαρθία.

Το πιο πιθανό σενάριο επομένως, λένε στη συμπρωτεύουσα, είναι ο Άρης να προτείνει στον Ολυμπιακό την επιστροφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά με τη μορφή δανεισμού. Με ή χωρίς οψιόν αγοράς, αν και οι Πειραιώτες θα προτιμούσαν το δεύτερο. Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και προσεχώς τον Τύπο και ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τον Ιανουάριο, όταν και θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα.