Ένα ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετό για τον Ολυμπιακό ούτως ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη απέναντι στον Άρη και να επικρατήσει με 83-66, συνεχίζοντας αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα αλλά και σωστής λειτουργίας στην επίθεση όπου ο Τζο Μπολομπόι έδειξε τις ικανότητές του στη δημιουργία και ο Αϊζάια Κάνααν επιβεβαίωσε τις δικές του στην εκτέλεση. Παίζοντας δίχως τους Τολιόπουλο, Καββαδά και με τον Τζέι Ντι Νότε να δίνει κακή παράσταση, ο Άρης δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικά.

Μέσα από την άμυνα ζώνης (1-3-1) και την ευστοχία στο μακρινό σουτ (3/7), ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο (9-6, 4’) καθώς δεν του επέτρεψε να δομήσει σωστές επιθέσεις. Ωστόσο, δεν έδωσε ουσία στα επτά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε σ’ αυτό το διάστημα καθώς ήταν απογοητευτικός στην εκτέλεση από κοντινή απόσταση (2/10). Ο Ολυμπιακός απέκτησε καλύτερη λειτουργία στην επίθεση από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο Κώστας Σλούκας καθώς επίσης και γιατί ο Ταρίκ Μπλακ ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του ανέθεσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας λειτουργώντας περισσότερο σαν… φουνταριστός στο πόλο απέναντι στις σύνθετες ζώνες του Άρη (13-20, 10’).

Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν 0-11 σερί (13-24, 12’) κρατώντας τον Άρη δίχως καλάθι για περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά και παίρνοντας πόντους από τον Βεζένκοβ. Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 18 πόντων (16-34, 16’) για τους Πειραιώτες καθώς έβγαλαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και την επίθεση είχαν συνεργασίες, αλλά δεν τη διατήρησαν έως το τέλος του ημιχρόνου όπου έπειτα από ατομικές προσπάθειες του Τζος Χάγκινς ο Άρης μείωσε σε 25-41.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, επιθετικά είχε λύσεις από τους Μπολομπόι, Βεζένκοβ και η διαφορά πήγε στο +23 (29-52, 24:30). Εκεί ο Άρης βρήκε κάτι που απεγνωσμένα έψαξε στο προηγούμενο διάστημα καθώς είχε συνεργασίες στην επίθεση (42-60, 28’) αλλά ό,τι έχτιζε μπροστά το έχανε πίσω καθώς ο Αϊζάια Κάνααν με 4/6 τρίποντα σ’ αυτό το δεκάλεπτο αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση για την ομάδα του (46-68, 30’).

Με τη διαφορά στα επίπεδα των 22 πόντων η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Γκούντγουιν βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ έπειτα από αυτό της 1ης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό, ομοίως και ο Τζος Χάγκινς, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής (54-76, 35’).

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 25-41, 46-68, 66-83

Πηγή: Gazzetta.gr