Η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού είχε επαναφέρει τα χαμόγελα στον ΠΑΟΚ και την αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά τελικά δεν άργησε να επιστρέψει ο προβληματισμός και η απαισιοδοξία, αφού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε να χάνει με 0-2 στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης και το μόνο που κατάφερε ήταν να το κάνει 2-2 στο 97′, μένοντας έτσι στο -11 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι ήταν ότι οι Θεσσαλονικείς θα έμπαιναν δυνατά στον αγώνα με στόχο το γρήγορο γκολ, αλλά τελικά οι Αρκάδες ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση με το πλασέ του Μπαρτόλο που έφυγε λίγο άουτ στο 6′. Όσο για την πρώτη φάση των γηπεδούχων, ήρθε στο 20′ με το σουτ του Ολιβέιρα που έφυγε άουτ, μετά την εκτέλεση φάουλ του Νάρεϊ και την κεφαλιά του Κουλιεράκη.

Ήταν μια φάση που η Τούμπα περίμενε ότι θα έφερνε και την… αφύπνιση των ασπρόμαυρων αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι ακριβώς, αφού στο 28′ ο Αστέρας απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με το σουτ του Σίτο που κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για τον ΠΑΟΚ και δεν ήταν καλά ούτε τα νέα του 32ου λεπτού, όταν ο Τσαούσης αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Σάστρε.

Στο επόμενο λεπτό το κλέψιμο του Τιλίκα οδήγησε στο πλασέ του Μπαρτόλο εκτός περιοχής που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, με την ατυχία να εμφανίζεται ξανά για τον ΠΑΟΚ στο 40′, όταν έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Α. Ζίβκοβιτς να παίρνει τη θέση του Λύρατζη. Παρ’ όλα αυτά, στο 44′ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άγγιξε το γκολ αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη απόκρουση με τα πόδια στο κοντινό σουτ του Ολιβέιρα.

Και αφού δεν έγινε το 1-0 εκεί, έγινε το 0-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: Εκτέλεση φάουλ του Σίτο, κεφαλιά του Πίτσου στο δοκάρι, νέα κεφαλιά του Στάνκο στην επαναφορά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα, με την Τούμπα να παγώνει.

Με το ξεκίνημα… 0-2

Μια παγωμάρα που έγινε ακόμη μεγαλύτερη στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αφού στο 51′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Κρέσπι και ο διαιτητής πήγε στο VAR και όντως έδειξε τη βούλα, με τον Τιλίκα να εκτελεί στο 54′ και να κάνει το 0-2!

Τα πράγματα, επομένως, είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μπορούσε να μειώσει στο 61′ με τον Ντάντας, αλλά το πρώτο σουτ που έκανε, εντός περιοχής, το απέκρουσε ο Παπαδόπουλος ενώ το δεύτερο, στην επαναφορά, έφυγε άουτ… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε στη συνέχεια τις αλλαγές, ο Ολιβέιρα στο 77′ έχασε μεγάλη ευκαιρία από την… μικρή περιοχή και τελικά το γκολ ήρθε με πέναλτι.

Πήρε βαθμό στο φινάλε

Στο 79′ ο Γκαρντάβσκι πάτησε τον Κωνσταντέλια και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Κούρτιτς μείωσε σε 1-2 στο 81′, δίνοντας εκ νέου ελπίδες στους ασπρόμαυρους. Οι οποίοι ασπρόμαυροι, κατάφεραν τελικά έστω να αποφύγουν την ήττα και να πάρουν τον βαθμό, με τον Ολιβέιρα στο 97′, μετά το κόρνερ και τη γυριστή κεφαλιά του Κούρτιτς, να διαμορφώνει το τελικό 2-2 από κοντά.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (40′ Α. Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32′ Σάστρε), Ντάντας (67′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο (67′ Κωνσταντέλιας), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Τιλίκα (89′ Κωστέας), Σίτο, Μπαρτόλο (82′ Μπενίτο), Κρέσπι (72′ Ιγκλέσιας).