Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της La Liga λίγες μέρες μετά τη (σχεδόν) καταδικαστική ισοπαλία με την Ίντερ στο Champions League και οι αριθμοί δεν είναι καθόλου καλοί πλέον για τον Τσάβι, ο οποίος έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα από οποιονδήποτε άλλο προπονητή της ομάδας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οι Καταλανοί είναι πολύ κοντά στον αποκλεισμό τους από τη φάση των ομίλων του Champions League και στο πρωτάθλημα είναι πλέον στο -3 από τη Ρεάλ, από την οποία ηττήθηκε με 3-1 την Κυριακή (16/10). Το Clasico, μάλιστα, ήταν το 50ό παιχνίδι της Μπάρτσα με τον Τσάβι στον πάγκο, με τον απολογισμό να είναι ο εξής: 28 νίκες, 11 ισοπαλίες, 11 ήττες. Το ποσοστό νικών, δηλαδή, είναι στο 56%.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι το χαμηλότερο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο προπονητή την τελευταία 20ετία σε ό,τι αφορά τους πρώτους 50 αγώνες. Συγκεκριμένα, με 56% είναι και ο Φρανκ Ράικαρντ, ενώ ο Ρόναλντ Κούμαν είχε ποσοστό νικών 66% στα πρώτα του 50 παιχνίδια στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Από εκεί και πέρα, ποσοστό 72% είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και 74% ο Χεράρδο Μαρτίνο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ το καλύτερο ποσοστό νικών στα πρώτα 50 παιχνίδια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, από το 2003 κι έπειτα, είναι του Λουίς Ενρίκε, ο οποίος είχε 84% με 42 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες.