Η εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ είχε κάνει βαρύ το κλίμα στον Άρη που υποδέχθηκε τον Ιωνικό και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ζερβίνιο και να προσπεράσει με τον Γκρέι, επιστρέφοντας στις νίκες και ανεβαίνοντας στην 5η θέση και στους 13 βαθμούς, στο +1 από τον ΠΑΟΚ που παίζει τη Δευτέρα (17/10) με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 0-2, σκορ που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο βαρύ με βάση την απόδοση και τις ευκαιρίες των δύο ομάδων, ο Άλαν Πάρντιου δήλωσε ότι έκανε λάθος στις επιλογές του για την αρχική 11άδα. Θα περίμενε, επομένως, κανείς ότι ο Άγγλος προπονητής θα παρουσίαζε τώρα μια βελτιωμένη ομάδα αλλά δεν έγινε έτσι…

Βασικά, το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς απείλησαν πραγματικά μόνο σε μία φάση, με το δοκάρι του Πάλμα σε συρτό σουτ του στο 21′, τα λέει όλα για το πώς έπαιζαν. Και γι’ αυτό όχι μόνο δεν ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά δεν ήταν καν ισόπαλοι, αφού οι Νικαιώτες, από την άλλη πλευρά, κατάφεραν να σκοράρουν.

Όχι στο 19′, όταν βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση αλλά κανείς εκ των Μάντζη και Λοβέρα δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στο γύρισμα του Ελευθεριάδη, αλλά στο 42′, δευτερόλεπτα μετά την αναγκαστική αλλαγή των γηπεδούχων (Μανού Γκαρθία αντί του τραυματία Μαντσίνι), με τον Μάντζη να σκοράρει στην επαναφορά μετά την απόκρουση του Κουέστα στο σουτ του Λοβέρα (0-1).

Με γκολ των φιλοξενούμενων έκλεισε το πρώτο ημίχρονο και παραλίγο με γκολ των φιλοξενούμενων να αρχίσει και το δεύτερο, αφού στο 48′ ο Ελευθεριάδης με τακουνάκι έβγαλε τον Άοσμαν απέναντι από τον Κουέστα, αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση. Χάθηκε, επομένως, η ευκαιρία για το 0-2 και η… τιμωρία για τον Ιωνικό ήταν το 1-1 στο 62′, όταν ο Οντουμπάτζο έδωσε στον Μαζικού και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Ζερβίνιο, ο οποίος ισοφάρισε προ κενής εστίας, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον Άρη.

Γκολ που ανέβασε την ψυχολογία των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 73′ με κοντινή προσπάθεια του Γκρέι, μετά τη σέντρα του Οντουμπατζό, έκαναν το 2-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τους κίτρινους να επιστρέφουν στις νίκες και τον Άλαν Πάρντιου να παίρνει ανάσα και να αισιοδοξεί για καλύτερη συνέχεια.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό (56′ Ματέο Γκαρσία), Ετέμπο, Καμάτσο, Πάλμα (67′ Γκρέι), Μαντσίνι (42′ Μανού Γκαρθία), Ζερβίνιο (67′ Ιτούρμπε).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Αντούνες, Σάκιτς (77′ Μίλο), Κάνιας (52′ Τσίμπσαχ, 77′ Μεντόσα), Φαντιγκά, Άοσμαν (77′ Μασάς), Ελευθεριάδης, Μάντζης, Λοβέρα (46′ Σεμπά).