Η εκτός έδρας νίκη επί του Άρη και κυρίως η απόδοση της ομάδας έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στην ΑΕΚ, οι άνθρωποι της οποίας, όπως και οι οπαδοί, εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός δεν μαθαίνει μόνο τους παίκτες του αλλά και τη Super League συνολικά, άρα και τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Η ήττα από τον Βόλο στη Ριζούπολη στην αρχή και στη συνέχεια αυτή από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τη βαθμολογία να δείχνει -6, θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην Ένωση. Ο κόσμος, άλλωστε, ήταν απογοητευμένος από την τραγική περσινή σεζόν και ο Αργεντίνος προπονητής έμοιαζε με στοίχημα έτοιμο να χαθεί. Η διοίκηση, όμως, τον στήριξε, πίστεψε στη δουλειά του και αυτή αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει στο γήπεδο.

Η Ένωση έχει τρεις σερί νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις και συνεχή βελτίωση, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι ο Αλμέιδα μαθαίνει καλύτερα τους παίκτες του και οι παίκτες καλύτερα τον Αλμέιδα. Δεν είναι παράλογο επομένως, υπολογίζοντας και τον ενθουσιασμό και ώθηση που έχει δώσει το νέο γήπεδο, το να πιστεύουν στην ΑΕΚ ότι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα, με τον προπονητή να… μπαίνει όλο και περισσότερα στα πράγματα. Και αυτό θα φανεί και στις προσεχείς μεταγραφικές περιόδους…

Τσεκάρονται όλοι, ξεχώρισε ήδη κάποιους

Ο Ματίας Αλμέιδα στην OPAP Arena

Ο Αργεντίνος πέρασε όλο το καλοκαίρι δουλεύοντας πολύ με την ομάδα του, αρχικά στη φυσική κατάσταση και μεσά στην τακτική, αφού ομάδα πρέπει να έχει αντοχές για να ανταποκριθεί στο παιχνίδι που θέλει ο προπονητής της. Από την ώρα που άρχισε το πρωτάθλημα, όμως, ο Αλμέιδα άρχισε να βάζει στο μικροσκόπιο και τους αντιπάλους. Όχι μόνο για το αυτονόητο, για να ξέρει δηλαδή τι ομάδες έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και για να διακρίνει τους παίκτες που θεωρεί ότι του κάνουν. Ότι ταιριάζουν στην ΑΕΚ, όπως αυτός την έχει στο μυαλό του.

Σύμφωνα με όσα λένε στην Ένωση λοιπόν, ο 48χρονος τεχνικός έχει ήδη ξεχωρίσει κάποιους παίκτες, τους οποίους θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και στις επόμενες αγωνιστικές ώστε να βγάλει οριστικά συμπεράσματα. Και από εκεί και πέρα, αν συνεχίζει να παρουσιάζει μια ΑΕΚ που θα βελτιώνεται συνεχώς, μπορεί να είναι σίγουρος ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρόκειται να του χαλάσει καμία μεταγραφική επιθυμία που θα αφορά παίκτη της Super League 1.