Το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πολύ καλό τεστ για την ΑΕΚ ώστε να διαπιστώσει τι πρόοδο έχει κάνει και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα το πέρασε με απόλυτη επιτυχία, αφού με γκολ των Σιμάνσκι και Λιβάι καθάρισε τον αντίπαλο με 0-2, είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και παρέμεινε στη 2η θέση και στο -6 από την κορυφή, φτιάχνοντας συνεχώς την ψυχολογία της.

Με τους οπαδούς τους να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 9′ με τον Λιβάι που πάτησε περιοχή και έκανε το συρτό σουτ που έφυγε άουτ. Μια φάση στην οποία απάντησαν άμεσα οι Θεσσαλονικείς, αφού στο 11′ ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Μουκουντί πρόλαβε να βάλει την κόντρα.

Λίγα λεπτά μετά, στο 16′, ο Μαζικού έδωσε στον Μαντσίνι που σούταρε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη, με την Ένωση να ανεβαίνει μετά το 20λεπτο και να κυριαρχεί. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βγήκε ωραία στην αντεπίθεση στο 25′ με τον Λιβάι αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε το τελείωμα του Γκατσίνοβιτς, για να ακολουθήσει ένα λεπτό μετά η μεγάλη ευκαιρία του Ρότα που σούταρε ψηλά από πολύ καλή θέση.

Η ΑΕΚ, με λίγα λόγια, μετέφερε το παιχνίδι προς την περιοχή του Άρη και τελικά άνοιξε το σκορ στο 28′: Ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, δυνατή κεφαλιά του Σιμάνσκι στο δεύτερο δοκάρι και 0-1. Το οποίο θα μπορούσε να γίνει 0-2 αμέσως μετά, στο 30′, όταν ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα στην αντίπαλη άμυνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αραούχο αλλά αυτός… κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας ουσιαστικά.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον δικέφαλο αετό και μάλιστα όχι η τελευταία του πρώτου ημιχρόνου, αφού υπήρξε και αυτή του 37ου λεπτού, όταν ο Σιμάνσκι έκλεψε και έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάι που απέφυγε και τον Κουέστα και πλάσαρε αλλά ο Μαζικού πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Το καθάρισε με Λιβάι

Η Ένωση, με λίγα λόγια, είχε τις φάσεις για να καθαρίσει το παιχνίδι και τελικά αυτό το έκανε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 50′ ένα νέο λάθος των Θεσσαλονικέων είχε ως αποτέλεσμα ο Αραούχο να βγάλει τετ α τετ τον Λιβάι, ο οποίος τσίμπησε ωραία τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Η ομάδα του Αλμέιδα… έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων και στη συνέχεια διαχειρίστηκε όπως ήθελε το ματς, διατηρώντας εύκολα το προβάδισμα παρά τις αλλαγές του Άλαν Πάρντιου, με τον Λιβάι να πάει να γράψει και ασίστ, στο 75′, μετά το γκολ, βρισκοντας ωραία τον Γκατσίνοβιτς, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Κουέστα, σε ακόμη μία μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους.

Μεγάλη και εύκολη, επομένως, νίκη για την ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε στη 2η θέση και στο -6 από τον Παναθηναϊκό, παρουσιάζοντας όμως βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στη νοοτροπία. Γεγονός που τονώνει και την αυτοποίθησή της.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (57′ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Νταμπό, Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Ντιόπ), Γκαρθία (82′ Καμάτσο), Γκρέι (57′ Ζερβίνιο), Μαντσίνι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ελίασον (80′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (90′ Γιόνσον), Λιβάι (90′ Μάνταλος), Αραούχο.