Ο Ολυμπιακός νίκησε πριν λίγες μέρες με 2-0 τον Ατρόμητο χάρη στα πρώτα δύο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού που αποκτήθηκε για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας, από την οποία δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν σε λίγους μήνες, παρά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο 31χρονος Μπακαμπού υπέγραψε για 2+1 χρόνια με τους Πειραιώτες και όλοι στις τάξεις τον πιστεύουν πολύ. Έδειξε και από το ντεμπούτο του, άλλωστε, ότι είναι έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα. Στο λιμάνι, επομένως, πιστεύουν ότι έχουν βρει τον φορ στον οποίο θα μπορεί να στηριχθούν και αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο 100% ότι ο Ελ Αραμπί θα βγάλει τη φετινή σεζόν. Οι πιθανότητες, για να το θέσουμε σωστά, είναι υπέρ της παραμονής του. Αυτό, όμως, δεν θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένο.

Για τον Μαροκινό φορ υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες του αραβικού κόσμου τους προηγούμενους μήνες, αλλά επιθυμία του ήταν να παραμείνει στον Ολυμπιακό και έτσι έγινε. Αυτή, άλλωστε, ήταν η επιθυμία και των ερυθρόλευκων. Σε λίγους μήνες από τώρα, όμως, τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει και οι δύο πλευρές να βλέπουν διαφορετικά το μέλλον. Αυτό, τουλάχιστον, λένε στον Πειραιά και περιμένουν πιθανές εξελίξεις.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Σάλτσμπουργκ

Η πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί

Εξελίξεις που μπορεί να έρθουν από τους Άραβες. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα, το ενδιαφέρον για τον Ελ Αραμπί από ομάδες εκείνων των χωρών εξακολουθεί να υφίσταται και μάλιστα τον Ιανουάριο αναμένεται να μετουσιωθεί σε πρόταση προς τον Ολυμπιακό. Μια πρόταση που θα είναι, λένε τα ίδια σενάρια, τόσο καλή που θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τους ερυθρόλευκους να την απορρίψουν.

Όλα είναι πιθανά, επομένως, σε ό,τι αφορά το μέλλον του Ελ Αραμπί, ο οποίος επίσης θα λάβει μια πλουσιοπάροχη πρόταση από τους Άραβες για πει το «ναι». Μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος, όμως, έχουμε καιρό μπροστά μας και στον Ολυμπιακό περιμένουν ότι ο Μαροκινός θα είναι όπως πάντα έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα, είτε είναι βασικός είτε έρχεται από τον πάγκο ως αλλαγή.