Ο Ολυμπιακός άρχισε με ήττα τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη, αφού έχασε με 2-1 από τη Ναντ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, προβληματίζοντας με την απόδοσή του σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και αυτό έχει ως συνέπεια να νιώθει υπό πίεση ο προπονητής του, ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος παράλληλα περιμένει να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές.

Ο αγώνας στη Γαλλία ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες ώστε να πάρουν μπρος. Να πάρουν, βασικά, τα πάνω τους ψυχολογικά και να συνεχίσουν με καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη σιγουριά τη δουλειά τους. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μέσα στο καλοκαίρι υπήρξε αλλαγή προπονητή, γεγονός που σημαίνει ότι στον Πειραιά δεν έχουν πλέον την… πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων με τον Πέδρο Μαρτίνς. Γεγονός το οποίο δίνει έξτρα ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση για τους ουδέτερους, αφού κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι να περιμένει από τους ερυθρόλευκους.

Προς το παρόν, πάντως, αυτό που βλέπουν όλοι μέσα στο γήπεδο, δεν αρέσει. Και αυτό, φυσικά, το αντιλαμβάνεται και ο Κορμπεράν, ο οποίος νιώθει την πίεση, όπως αναφέρει σχετικά και η εφημερίδα ΦΩΣ. Ο Ολυμπιακός είναι για τον Ισπανό προπονητή η μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρας του και αυτό είναι λογικό να του δημιουργεί έξτρα πίεση. Όσο κι αν τον στηρίζει η διοίκηση. Το θέμα, φυσικά, είναι να καταφέρει να διαχειριστεί αυτή την πίεση και να μην «χαθεί» μέσα σε αυτή, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα… πάρει μαζί του και την ομάδα του.

Το ξεκίνημα της σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη, δεν το λες και καλό, σε ό,τι αφορά την εικόνα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος και κανείς στο λιμάνι δεν προβληματίζεται. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Στόχος του Ολυμπιακού ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο

Ο Μπακαγιόκο, ο Ντάνι Γκαρσία και όχι μόνο…

Στη διοίκηση, άλλωστε, έχουν τη δική τους δουλειά να κάνουν και εννοούμε τα μεταγραφικά. Εκεί όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ακόμη μία εκκρεμοτητα. Αυτή που αφορά στον χαφ που ψάχνουν και θα αποκτήσουν. Ο βασικός υποψήφιος, ως γνωστόν, είναι ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τη Μίλαν, στην οποία είναι δανεικός από την Τσέλσι. Και με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες μέρες, αυτή η μεταγραφή θα είχε κλείσει την ημέρα που έκλεισε και αυτή του Μαρσέλο, αλλά τελικά δεν έγινε έτσι.

Έτσι, στον Ολυμπιακό συνεχίζουν τις επαφές, αλλά παράλληλα προέκυψε και νέο όνομα και συγκεκριμένα αυτό του Ντάνι Γκαρσία. Ο 32χρονος παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο αρέσει στους ανθρώπους των Πειραιωτών, αν και δεν είναι αμυντικό χαφ αλλά πιο δημιουργικός παίκτης, με τη διαφορά αυτή τη στιγμή να είναι στη διάρκεια του συμβολαίου: Οι ερυθρόλευκοι προτείνουν 1+1 χρόνια ή στην καλύτερη κλειστό διετές ενώ ο ποδοσφαιριστής θέλει τριετές.

Από εκεί και πέρα πάντως, όπως λένε και στον Πειραιά, δεν αποκλείεται και η έκπληξη. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, αντί για τον Μπακαγιόκο ή τον Ντάνι Γκαρσία να αποκτηθεί άλλος παίκτης, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν.