Ο Ολυμπιακός για το γ’ προκριματικό γύρο του Europa League βρέθηκε να κυνηγάει απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας το σκορ από το 63ο λεπτό.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επιζητούσαν αντίδραση στο ματς με τους Σλοβάκους για να αφήσουν πίσω τα φαντάσματα του 0-4 από την Μακάμπι Χάιφα μία εβδομάδα νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, με το παιχνίδι, ωστόσο, να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελαν.

Και αυτό γιατί ούτε η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν καλή ούτε οι Σλοβάκοι αποδείχτηκαν εύκολη λεία, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν μάλιστα το σκορ στο 63ο λεπτό και να παγώνουν το «Καραϊσκάκης».

Το γεγονός αυτό έφερε απογοήτευση στον κόσμο και υπήρχε μερίδα φιλάθλων που αποδοκίμασαν τους Μαντί Καμαρά και Γιώργο Μασούρα την ώρα των αλλαγών τους.

Με τους «ερυθρόλευκους» να βρισκονται με την… ππλάτη στον τοίχο, ο Κάρλος Κορμπεράν επέλεξε να κάνει μαζεμένες αλλαγές λίγα λεπτά αργότερα και μερίδα κόσμου να στρέφει τα βέλη της κατά συγκεκριμένου παίκτη.

Αυτός ήταν ο Μαντί Καμαρά που έδωσε τη θέση του στον Ματιέ Βαλμπουενά στο 68′, με τον αμυντικό μέσο από την Γουινέα να δέχεται έντονες αποδοκιμασίες από την εξέδρα στο άκουσμα του ονόματός του από τα μεγάφωνα κατά την ανακοίνωση της αλλαγής.

Έντεκα λεπτά αργότερα το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, με έναν ακόμα ερυθρόλευκο να βρίσκεται σε άβολη θέση, με τον Γιώργο Μασούρα να παραχωρεί τη θέση του στον Γκάρι Ροντρίγκες στο 79′ και να γίνεται και εκείνος δέκτης αποδοκιμασιών από την εξέδρα.

Ωστόσο λίγο αργότερα οι φίλοι του «Θρύλου» θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας στα τελευταία λεπτά ώστε να κηνυγήσει το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό έγινε στο 83ο λεπτό όταν άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο του Ολυμπιακού για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν και να τους ανεβάσουν το ηθικό, με το πέταλο των οργανωμένων να δίνει το ρυθμό και το υπόλοιπο γήπεδο να ακολουθεί στο τραγούδι.

Κάτι που μάλλον αποδείχτηκε… σωτήριο και καίριο αφού λίγα λεπτά αργότερα (86′) ήρθε και η πολυπόθητη ισοφάριση, από το χρυσό κεφάλι του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.