Η μια θέλει να ξαναγίνει μεγάλη δύναμη, η άλλη να γράψει ιστορία για την ήπειρό της. Ουρουγουάη και Γκάνα κοντράρονται στο «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Η Ουρουγουάη των δύο τροπαίων (1930 και 1950) έχει εντυπωσιάσει με τη σταθερότητα των εμφανίσεών της μέχρι στιγμής και είναι θεωρητικά τουλάχιστον το φαβορί του αγώνα. Έχει αντιμετωπίσει δύο φορές αφρικανική ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2002 τη Σενεγάλη (3-3 από 0-3 στο ημίχρονο) και φέτος τη Νότιο Αφρική, την οποία συνέτριψε με 3-0.

Η Γκάνα είναι η ομάδα που κρατάει ψηλά το γόητρο της Αφρικής στη διοργάνωση. Παρά την απουσία του Μίκαελ Εσιέν έχει δείξει χαρακτήρα στη διοργάνωση και ελπίζει ότι θα γίνει η πρώτη ομάδα της «μαύρης ηπείρου» που θα συμμετάσχει σε ημιτελικά Μουντιάλ. Το 2006 η πορεία της σταμάτησε από λατινοαμερικάνικη ομάδα, τη Βραζιλία στους «16» (0-3), αλλά το νεανικό σύνολο που διαθέτει τώρα έχει άγνοια κινδύνου.

Ο Όσκαρ Ταμπάρες, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2014, δεν έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ντιέγκο Γκοντίν και θα χρησιμοποιήσει το Μαουρίτσιο Βικτορίνο, ο οποίος ήταν θετικός κόντρα στο Μεξικό. Τη θέση του Άλβαρο Περέιρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής θα πάρει ο Άλβαρο Φερνάντες.

Πηγή: sport-fm