Μετά τα φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό, σειρά παίρνουν αυτά στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχθηκε τον Βόλο με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες και τα δοκάρια (ένα για κάθε ομάδα), συνεχίζοντας την προετοιμασία του για τους αγώνες με τη Σλάβια Πράγας στα προκριματικά του Europa Conference League.

Το παιχνίδι άρχισε με τους πράσινους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να είναι αυτοί που προσπαθούσαν κυρίως να κάνουν κάτι καλό επιθετικά, με τους Θεσσαλούς από την άλλη πλευρά να είναι συμπαγείς αμυντικά και να μη νιώθουν κάποιον κίνδυνο.

Αντιθέτως, στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου αυτοί ήταν που απείλησαν, έχοντας την πρώτη τους καλή στιγμή στο 38′, όταν ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Φαν Βέερτ και στην εξέλιξη της φάσης ο Ρούμπεν δεν επέτρεψε στον Φερνάντες να κάνει το 0-1.

Σκορ που θα μπορούσε να προκύψει και στο 44′, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Φερνάντες που άδειασε τον Μάγκνουσον αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπρινιόλι, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Κόρνερ από το οποίο θα μπορούσε να έρθει το γκολ για τον Βόλο, αφού είχε τριπλή προσπάθεια με τους Μεταξά, Φαν Βέερτ και Εσκοβάλ, αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν οι Θεσσαλοί αυτοί που θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά στο δεύτερο θα μπορούσε να έρθει το γκολ και για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα από νωρίς, αφού στο 52′ ο Κλέιμαν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Λίγα λεπτά μετά, στο 58′, ο ίδιος παίκτης είχε νέα ευκαιρία για τους πράσινους αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι με κοντινό πλασέ μετά το γύρισμα από δεξιά.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο μέρος αλλά παρά τις προσπάθειές της δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ, αφού στο 71′ ο Κλέιμαν απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Αϊτόρ από το ύψος του πέναλτι, με τους δύο προπονητές παράλληλα να κάνουν αρκετές αλλαγές, οι οποίες επηρέασαν και το ρυθμό του παιχνιδιού.