Η περίοδος που διανύουμε είναι αυτή που τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά αφού καθημερινά οι μάνατζερ προτείνουν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές στις ομάδες και εξαίρεση φυσικά δεν αποτελούν οι ελληνικές, με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να έχουν ενημερωθεί τα τελευταία 24ωρα για έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ που θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο οπαδός κάθε καλοκαίρι κάνει τη… δουλειά του και η δουλειά του είναι να περιμένει κάθε μέρα κάποια μεταγραφή από την ομάδα του και να γκρινιάζει όταν αυτή δεν γίνεται. Οι μάνατζερ, από την πλευρά τους, κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους, η οποία είναι να βρίσκουν ομάδες για τους παίκτες με τους οποίους συνεργάζονται, με αποτέλεσμα να τους προτείνουν… παντού. Και οι προπονητές με τους τεχνικούς διευθυντές και τους προέδρους, από την άλλη, κάνουν τη δική τους δουλειά, η οποία είναι το να αξιολογούν τις προτάσεις των μάνατζερ και να αποφασίζουν με ποιους παίκτες αξίζει να ασχοληθούν και με ποιους όχι.

Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι οι οπαδοί των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ανυπομονούν για μεταγραφικά νέα. Δεν προκαλεί, επίσης, έκπληξη το γεγονός ότι καθημερινά οι δύο ομάδες… βομβαρδίζονται από τις προτάσεις των μάνατζερ. Προκαλεί έκπληξη, όμως, ένα όνομα που προτάθηκε τόσο στους πράσινους όσο και στους κιτρινόμαυρους, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξουν και εξελίξεις. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Η αξία του παίκτη άλλωστε, το ταλέντο του, δεν αμφισβητείται. Αμφισβητείται όμως και μάλιστα έντονα το κατά πόσο μπορεί να μείνει… ήρεμος και να μην προκαλέσει διάφορα θέματα μέσα στη σεζόν με τη συμπεριφορά του.

Θέλει Ελλάδα ο Ουάρντα

Ο Αμρ Ουάρντα

Ο παίκτης στον οποίο αναφερόμαστε είναι ο Αμρ Ουάρντα, τον οποίο οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι ξέρουν πολύ καλά. Έπαιξε στον Παναιτωλικό, πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, δόθηκε δανεικός σε Ατρόμητο και Λάρισα, φόρεσε και τη φανέλα του Βόλου στη συνέχεια, γενικά η παρουσία του στην Ελλάδα ήταν… γεμάτη. Τόσο με ωραίες φάσεις εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και με διάφορα περιστατικά εκτός γηπέδων. Όπως και να έχει, ο Αιγύπτιος ήταν στην Κύπρο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν δύο μήνες, παίζοντας στην Ανόρθωση, από την οποία τώρα σκέφτεται να φύγει.

Έτσι, ο μάνατζέρ του τον πρότεινε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ελπίζοντας ότι έστω η μία από τις δύο ομάδες θα δείξει ενδιαφέρον και θα μπει σε διαδικασία συζητήσεων. Ενδεχόμενο, πάντως, που δεν συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή. Και όχι επειδή ο Ουάρντα έχει και την «τρέλα» του και είναι ικανός ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε, αλλά επειδή έχει ανεβάσει και το κασέ του.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός μέσος θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά έχει υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, γεγονός που κάνει πιο δύσκολο για τους πράσινους και τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν… τρελαίνονται κιόλας για την απόκτησή του, το να μπουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων μαζί του.