Οι μεγάλοι παίκτες κρίνονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ειδικά οι ακριβοπληρωμένοι. Από αυτούς περίμενε ο Παναθηναϊκός κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κανείς από τους Σισέ, Γκοβού, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη και Κατσουράνη δεν αποδείχθηκε αντάξιος των προσδοκιών.

Ο απογοητευτικός Τζιμπρίλ
Πάντως, κανείς δεν περίμενε από τον Σισέ να είναι τόσο απογοητευτικός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση όταν στο ελληνικό πρωτάθλημα σκοράρει κατά μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά ματς, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μηδέν τέρματα σε δέκα παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ντεμπούτο με χαμένο πέναλτι
Ο 29χρονος άσος έκανε το ντεμπούτο του στα… αστέρια από τα προκριματικά της περασμένης περιόδου και την αναμέτρηση της 28ης Ιουλίου με τη Σπάρτα στην Πράγα. Στην Τσεχία όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά έχασε και πέναλτι στην ήττα του Τριφυλλιού με 3-1, ενώ δέχτηκε και κίτρινη κάρτα στα 88 λεπτά που αγωνίστηκε. Στον επαναληπτικό, οι Πράσινοι πήραν τη νίκη πρόκριση με 3-0 με τον Σισέ να παίζει σε όλο το ματς.

Αποκλεισμός και κόκκινη
Στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αντίπαλος ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχασε με 3-2 με τον Σισέ να αγωνίζεται σε όλο το ενενηντάλεπτο. Στο δεύτερο ματς στο «Βιθέντε Καλντερόν», το Τριφύλλι ηττήθηκε με 2-0 με τον Γάλλο να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο 71′

Μηδέν στα έξι
Τα χειρότερα, όμως, για τον Γάλλο ήρθαν τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Παναθηναϊκός λόγω του νταμπλ είχε κερδίσει την απευθείας συμμετοχή του στους ομίλους και οι Πράσινοι υπολόγιζαν πάρα πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του διεθνούς φορ. Αυτός, πάντως, διέψευσε άπαντες αφού σε έξι ματς βοήθησε ελάχιστα σε όλους τους τομείς, ενώ στο φινάλε του γκρουπ σημείωσε και αυτογκόλ… υπογράφοντας μια κάκιστη παρουσία στο σεντόνι.

Μόλις 13 τελικές σε 6 ματς

Οι αριθμοί μπορεί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην περίπτωση του Σισέ δεν μπορούν να την κρύψουν κιόλας. Σε σύνολο 6 αγώνων που έπαιξε σε όλο το ενενηντάλεπτο είχε συνολικά 13 τελικές προσπάθειες, ενώ στην πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα και στο χθεσινό ματς στην Κοπεγχάγη δεν απείλησε καθόλου, αφού στο τέλος των αγώνων η στατιστική υπηρεσία έδειξε μηδέν σουτ εντός και εκτός εστίας. Δηλαδή δεν απείλησε καθόλου τις αντίπαλες άμυνες σε 180 λεπτά. Το μόνο καλό σε αυτά τα ματς ήταν η ασίστ με τακουνάκι στον Γκοβού στη Βαρκελώνη!

Δεν τον αισθάνθηκαν οι αμυντικοί
Ο Σισέ δεν έκανε τους αμυντικούς να τον αισθανθούν, αφού σε όλα τα ματς των ομίλων κέρδισε μόλις 5 φάουλ, δηλαδή ούτε ένα κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Αξιοσημείωτο είναι πως στα εντός έδρας με Ρούμπιν Καζάν και Μπαρτσελόνα δεν του έγινε ούτε ένα φάουλ, ενώ πραγματοποίησε μόλις δύο στην πρεμιέρα στο «Καμπ Νου».

Κερασάκι το αυτογκόλ
Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αφού πέτυχε αυτογκόλ, ολοκληρώντας μια αποτυχημένη χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΛΕΠΤΑ

ΑΣΙΣΤ

ΤΕΛΙΚΕΣ

ΦΑΟΥΛ(ΥΠΕΡ/ΚΑΤΑ)

14/09/10

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

90

1

0

1/2

29/09/10

Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη

90

0

6

1/0

20/10/10

Παναθηναϊκός-Ρούμπιν

90

0

2

0/0

02/11/10

Ρούμπιν-Παναθηναϊκός

90

0

2

1/0

24/11/10

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα

90

0

1

0/0

07/12/10

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός

90

0

0

2/0

Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ

28/07/09

Σπάρτα Πρ. – Παναθηναϊκός

3-1

88′, Κίτρινη και χαμένο πέναλτι

04/08/09

Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πρ.

3-0

90

19/08/09

Παναθηναϊκός – Ατλέτικο Μ.

2-3

90

25/08/09

Ατλέτικο Μ. – Παναθηναϊκός

2-0

71′, Κόκκινη

Πηγή: gazzetta.gr