Η βρετανική εφημερίδα «Daily Star» προειδοποιεί ότι η σεξουαλική επαφή εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης επτά ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ανώτατη Επιτροπή του Κατάρ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα και οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής αποδοκιμάζονται, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού».
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022, Νασέρ Αλ Κατέρ, δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την κουλτούρα τους.
Πάντως, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει πως υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι οι Βρετανοί οπαδοί «θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυστηρές κυρώσεις για αποδεκτά, καθημερινά πράγματα».
«Το σεξ είναι πολύ εκτός μενού, εκτός αν έρθετε ως σύζυγοι. Σίγουρα δεν θα υπάρχουν one night stands στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα υπάρχουν πάρτι. Όλοι πρέπει να έχουν ψυχραιμία, εκτός εάν θέλουν περιπέτειες» εξήγησε αστυνομική πηγή στην «Daily Star».
Η ίδια αστυνομική πηγή διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει απαγόρευση του σεξ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ για πρώτη φορά στην ιστορία».
Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Νασέρ Αλ Κατέρ επιβεβαίωσε ότι «δεν επιτρέπεται η ομοφυλοφιλία» στο Κατάρ, αλλά υπόσχεται ότι οι υποστηρικτές του LGTBIQ+ θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν στη χώρα και να παρευρεθούν στους αγώνες.
Πωλήθηκαν 1,2 εκατομμύρια εισιτήρια
Ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν πωληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια μετά τη δεύτερη φάση των πωλήσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Χασάν Αλ-Θαουάντι στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ.
«Νομίζω ότι η ζήτηση δημιουργεί ρεκόρ», δήλωσε ο Αλ-Θαουάντι. «Ο κόσμος αγοράζει και ανυπομονεί να έρθει, δεν υπάρχει αμφιβολία», πρόσθεσε.
Πάντως αρκετές ενώσεις φιλάθλων ανησυχούν για τις τιμές των πτήσεων, της στέγασης ή ακόμα και για τα δικαιώματά τους στο πλούσιο αλλά και συντηρητικό εμιράτο του Κόλπου.
«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η οικονομία θα ωφελείται, αλλά είναι επίσης προσιτό και προσιτό για τους φιλάθλους, το οποίο δεν είναι κάτι πάντα εύκολο να εξισορροπηθεί», παραδέχτηκε.
«Νέα ξενοδοχεία εισέρχονται τακτικά στην πλατφόρμα φιλοξενίας των θεατών με εισιτήρια», συμπλήρωσε.
Ενώ η χώρα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από ΜΚΟ για το ζήτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ιδιαίτερα των μεταναστών εργαζομένων, ο Αλ- Θαουάντι επέμεινε για άλλη μια φορά στην «πρόοδο» που σημειώθηκε από την ημέρα που το Κατάρ ανέλαβε την κορυφαία διοργάνωση, ενώ όσον αφορά την προετοιμασία του τουρνουά τόνισε ότι, «οι βασικές υποδομές έχουν τελειώσει και είμαστε πλέον σε επιχειρησιακή φάση» συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων και των δρομολογίων.
Συνολικά, οι διοργανωτές του πρώτου Μουντιάλ (21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου) σε μια αραβική χώρα, δήλωσαν ότι είχαν καταχωρήσει 40 εκατομμύρια αιτήματα, 17 εκατομμύρια κατά την πρώτη φάση πωλήσεων και 23 εκατομμύρια κατά τη δεύτερη.
Επίσης συνολικά, υπάρχουν μόλις περισσότερα από 3 εκατομμύρια διαθέσιμα εισιτήρια, εκ των οποίων 2 εκατομμύρια προς πώληση και 1 εκατομμύριο δεσμευμένα για τη FIFA και τους συνεργάτες της.