Ο Ματίας Αλμέιδα έχει θέσει ως πρώτο στόχο για την ΑΕΚ το να ενισχυθεί στο χώρο του κέντρου και στην άμυνα, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να έχει εντοπίσει τον Νο1 στόχο για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή και να έχει ενημερώσει φυσικά τη διοίκηση της Ένωσης, με την αισιοδοξία για happy end στην υπόθεση να μη λείπει.

Ο Αργεντίνος προπονητής είχε άποψη για την ομάδα πριν καν υπογράψει το συμβόλαιό του, πριν αποφασίσει οριστικά να αποδεχθεί την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη και να επισημοποιήσει τη συμφωνία τους. Ο Αλμέιδα, όπως θυμόμαστε όλοι, είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε παρακολουθήσει από κοντά κάποια παιχνίδια, ενώ τα υπόλοιπα τα είδε σε DVD. Και το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι με… 87 γκολ παθητικό σε δύο σεζόν δεν πας πουθενά.

Έτσι, δεν άργησε καθόλου και έθεσε ως πρώτο στόχο στους διοικούντες την ενίσχυση σε κέντρο και άμυνα. Και σε ό,τι αφορά τη μεσαία γραμμή, ο βασικός μεταγραφικός στόχος των κιτρινόμαυρων είναι γνωστός πλέον, με την ΠΑΕ να μην το διαψεύδει. Πρόκειται για τον Ορμπελίν Πινέδα, τον 26χρονο Μεξικανό χαφ της Θέλτα, ο οποίος γνωρίζει για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Ο λόγος; Ο Αλμέιδα.

Μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα

Σύμμαχος το Μουντιάλ, δεν βιάζεται η Θέλτα

Ο Αργεντίνος προπονητής είχε δουλέψει στο Μεξικό και συγκεκριμένα στη Γουαδαλαχάρα από το 2015 ως το 2018. Εκεί λοιπόν, για δύο χρόνια συγκεκριμένα από το 2016 ως το 2018, είχε υπό τις οδηγίες του και τον Πινέδα. Αμφότεροι αποχώρησαν το ίδιο καλοκαίρι από την ομάδα αλλά δεν ξέχασαν ο ένας τον άλλο, αφού συνεργάστηκαν άψογα. Και από τη στιγμή που ο Πινέδα είναι τώρα σε μια περίεργη κατάσταση, αφού επιθυμεί να φύγει από τη Θέλτα, ο Αλμέιδα τον θέλει στην ΑΕΚ.

Η Ένωση, μάλιστα, έχει σαν… σύμμαχο και το γεγονός ότι σε κάτι μήνες γίνεται το Μουντιάλ, αφού επιθυμία του Πινέδα, ακριβώς λόγω του παγκοσμίου κυπέλλου, είναι να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη και όχι να επιστρέψει στην πατρίδα του ή στη νότια Αμερική. Αυτό, μάλιστα, είναι επιθυμία και της μεξικάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας. Έτσι, οι κιτρινόμαυροι έχουν κάθε λόγο για να αισιοδοξούν για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Μια τελική έκβαση, όμως, που ενδέχεται να αργήσει λίγο, για δύο λόγους: Πρώτον, για τη Θέλτα δεν είναι προτεραιότητα του θέμα του Πινέδα, δεν βιάζεται να βρει άμεσα μια λύση για το μέλλον του. Δεύτερον, η ΑΕΚ θέλει μια συμφωνία που θα προβλέπει δανεισμό με οψιόν αγοράς. Και δεν θα είναι και τόσο εύκολο να συμφωνήσουν αμέσως οι δύο ομάδες στο ποιο θα είναι το ποσό της οψιόν αγοράς του παίκτη…