Η εθνική Ελλάδας επικράτησε με 3-0 της Κύπρου στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου και έκανε το 3/3 στον δεύτερο όμιλο της 3ης κατηγορίας του UEFA Nations League και πλέον χρειάζεται μια νίκη για να «σφραγίσει» και μαθηματικά την άνοδό της στην League B του θεσμού. Γι’ αυτό και για την εμφάνιση της ομάδας μίλησε ο Τάσος Μπακασέτας μετά την λήξη του ματς.

«Ακόμη καλύτερα (που δεν σκόραρα μόνο εγώ). Όταν μπαίνουν πιο πολλά γκολ είναι και πιο ωραίο για τον κόσμο – τον οποίο τον ευχαριστούμε που ήρθε στο γήπεδο – αλλά και για την ομάδα γιατί δείχνουμε πως μπορούμε να νικάμε και με περισσότερα γκολ κι όχι μόνο με 1-0, ότι μπορούμε να είμαστε πιο απειλητικοί και να μετουσιώνουμε περισσότερες φάσεις», δήλωσε ο ηγέτης της «γαλανόλευκης» στην κάμερα του Alpha και συνέχισε:

«Είχε ανάγκη η εθνική ομάδα ένα τέτοιο παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο γιατί τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα. Παίζαμε και σ’ ένα γήπεδο που ήταν δύσκολο να βρεθεί κόσμος είναι λίγο “κρύο” θα το πω. Από εκεί κι έπειτα ήταν έξτρα κίνητρο για εμάς το ότι ήρθε ο κόσμος να μας δει, ελπίζουμε να έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και περιμένουμε ακόμη περισσότερους την Κυριακή γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Αναλύοντας το ματς με το Κόσοβο, τόνισε: «Έχουμε διαχειριστεί πολύ καλά τις καταστάσεις και είναι πολύ δύσκολο ανά δύο – τρεις μέρες να προσαρμόζεις τα συναισθήματά σου και τον εαυτό σου. Αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε και με το Κόσοβο. Έμεινε ένα παιχνίδι και μετά θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας». Για το κλίμα στην ομάδα, είπε: «Στις εθνικές ομάδες είναι το πιο σημαντικό πράγμα να υπάρχει ένα τόσο ευχάριστο κλίμα, αλλά ό,τι και να λέμε καθρέφτης είναι το γήπεδο κι αφού το βλέπουν όλοι μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και είναι και η πραγματικότητα».

«Λυπημένοι» για τον Λημνιό»

Ωστόσο, τη νίκη της εθνικής ομάδας επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Δημήτρη Λημνιού. Ο προπονητής Γκουστάβο Πογέτ, δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Nova: «Κάναμε τη δουλειά. Για την απόδοση δεν είμαι τόσο χαρούμενος και ικανοποιημένος. Το σημαντικό ήταν η νίκη. Είμαστε λυπημένοι για τον Δημήτρη. Ευχόμαστε περαστικά. Περιμένουμε τις εξετάσεις. Θα δούμε το τι θα γίνει», από τη μεριά του, δε, ο Ντίνος Μαυροπάνος τόνισε πως η κατάσταση του συμπαίκτη του στη «γαλανόλευκη» δεν δείχνει καλή.